Aizsardzības ministrs aicina iedzīvotājus nepakļauties provokācijām (167)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) aicina iedzīvotājus nepakļauties provokācijām, kas varētu šķelt sabiedrību.

Līdzīgi kā svētdien Vējonis pirmdienas rītā sarunā Latvijas Televīzijā uzsvēra, ka patlaban Latvijas iedzīvotājiem nav iemesla satraukties, nekāda apdraudējuma Latvijas valstij nav. Taču vienlaikus viņš norādīja, ka iedzīvotājiem nevajadzētu reaģēt uz jebkādām provokācijām, kas varētu šķelt sabiedrību..

Uz jautājumu, vai viņa rīcībā ir kāda informācija par iespējamām provokācijām, Vējonis atbildēja noliedzoši, vienlaikus gan atgādinot, ka tuvojas 16.marts. «Man nav nekādu signālu [par provokācijām]. Taču līdzīgi kā citus gadus, 16.marts varētu tikt izmantots, lai saasinātu situāciju [sabiedrībā],» teica viņš.

Tāpat Vējonis atklāja, ka, viņaprāt, augstākajām Latvijas amatpersonām būtu jāsanāk uz kopīgu Nacionālās Drošības padomes sēdi, kur vadītu Valsts prezidents. «Mans viedoklis, ka šādas sēdes sasaukšana [saistībā ar notikumiem Ukrainā] būtu nepieciešama.»

Kā ziņots, svētdien aizsardzības ministrs sasauca Aizsardzības ministrijas (AM) un Nacionālo bruņoto spēku vadības sanāksmi, kurā piedalījās arī Ārlietu ministrijas pārstāvji, lai uzklausītu amatpersonu ziņojumus un lemtu par turpmāko rīcību.

Ministrs tika informēts, ka Nacionālie bruņotie spēki strādā ikdienas režīmā, veicot pastiprinātu valsts ārējo robežu novērošanu un situācijas analīzi. Līdztekus notiek Baltijas valstu aizsardzības un ārlietu resoru amatpersonu savstarpēja informācijas apmaiņa un darbības koordinācija.

«Latvijas drošību garantē NATO, pasaules spēcīgākā militārā organizācija, mūsu iedzīvotājiem nav pamata uztraukties», norādīja Vējonis.

Komentāri (167)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu