Apinis: Negatīva informācija par medicīnu kaitē cilvēku veselībai (59)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Lūka/LETA

Ārstu biedrības prezidentu Pēteri Apini ļoti satrauc tas, ka jebkura negatīva informācija par medicīnu atstāj negatīvu iespaidu uz cilvēku veselību.

To Apinis atzina intervijā Latvijas Radio.

«Tiklīdz kaut kur sabiedrībā parādās klaja negācija, cilvēki mazāk laicīgi apmeklē ārstus, notiek vēlīnāka diagnostika. Rezultātā daudzi apmeklē šarlatānus, «ēd» nepareizus medikamentus. Es gribu uzsvērt vārdu «ēd», jo medikamentu iegāde pēc reklāmas ir medikamentu ēšana, un tam nav nekāda saistība ar medicīnu. Nedrīkst spēlēties ar negatīvu informāciju par medicīnu,» sacīja Apinis.

Runājot par situāciju, kad pacientiem dažkārt tiek pierakstītas neesošas diagnozes vai medicīniskas manipulācijas, Apinis pieļauj iespēju, ka ārsts, vakarā aizpildot informāciju par saviem pacientiem, kļūdās, ievadot datus, taču šādi gadījumi notiek ļoti reti.

«Pieļauju, ka reizi no tūkstoš vai simt tūkstoš gadījumiem ir bijis pierakstījums šādā veidā, bet es nedomāju, ka to drīkst vispārināt,» sacīja Apinis.

Jau ziņots, ka kāda četrus gadus veca bērna mamma bijuši šokā, kad portālā «Latvija.lv», apskatot savam bērnam veiktās medicīniskās manipulācijas un uzstādītās diagnozes, konstatējusi, ka tās neatbilst ārstu sacītajam un saņemtajiem pakalpojumiem.

<em>Māte šokā par bērnam pierakstītām neesošām baisām diagnozēm</em>

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu