Māte šokā par bērnam pierakstītām neesošām baisām diagnozēm (162)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Kāda četrus gadus veca bērna mamma bijuši šokā, kad portālā «Latvija.lv», apskatot savam bērnam veiktās medicīniskās manipulācijas un uzstādītās diagnozes, konstatējusi, ka tās neatbilst ārstu sacītajam un saņemtajiem pakalpojumiem, vēsta Latvija Radio.

<em>Apinis: Negatīva informācija par medicīnu kaitē cilvēku veselībai</em>

Kaut arī bērns atzīts par veselu, portālā parādās, ka viņam ir apdegusi roka, un viņš ir garīgi atpalicis, turklāt bērnam veikta pat ķirurģiska operācija.

Māte Latvijas Radio stāsta, ka neirologs paziņojis, ka bērns ir vesels, bet aprakstā parādījies, ka viņam esot attīstības traucējumi un tādēļ ģimene gājusi rehabilitācijas kursu.

Māte saka, ka tas ir cinisms pret cilvēkiem, kas valstij maksā nodokļus. «Ja ārsti sūdzas, ka nav naudas, varbūt tāpēc arī tās naudas nav. Varbūt tāpēc arī tās kvotas tik ātri beidzas.»

Tāpat māte atzīstas, ka viņai bijis pretīgi lasīt, ka viņas bērnam bijusi apdegusi roka, un viņš ir galīgi atpalicis. «Ja nākotnē parādīsies informācija, ka mans bērns ir garīgi atpalicis, uzskatu, ka tā ir bērna diskriminācija, īpaši, ja reiz mēs vēlamies ieviest «e-veselību»,» radio savu viedokli paudusi māte.

Sieviete atzīst, ka tagad meklēs iespēju sūdzēties par gadījumiem, kas gan tērē jau tā nepietiekamo veselības aprūpes budžetu, gan arī iedragā uzticību ārstiem.

Māte uzskata, ka tā ir sistēma: ārsti un medicīnas iestādes izmanto pacientu neziņu un tas jo īpaši var skart gados vecākus ļaudis, kuri neizmanto internetu un arī nepārbauda, ko valsts viņiem apmaksājusi.

Veselības centra «Valeo» vadītāja Ludmila Gluhova skaidro, ka šis ir pirmais gadījums, kad dzirdēts par pārkāpumiem. Ķirurgs un neirologs tikai īrējot telpas un tīšu darbību vadītāja nesaskata.

Veselības inspekcija secinājusi, ka veselības pakalpojumos valsts šogad jau pārmaksājusi 117 tūkstošus latu par pakalpojumiem, kas nav sniegti, un par kļūdainām uzskaitēm.

Komentāri (162)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu