Ceptas reņģes želejā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

1 kg reņģu
3 olas
milti
sāls
pipari
smaržīgie pipari
sinepes
lauru lapa
etiķis
sīpols
želatīns
eļļa

Pagatavošana:

Reņģes iztīra, izņem asaku. No olām, sāls, pipariem, sinepēm, miltiem un ūdens pagatavo mīklu. Mīkla ir nedaudz biezāka kā plānajām pankūkām. Reņģes iemērc mīklā, cep sakarsētā eļļā gaiši brūnas.

Želejai uzvāra ūdeni, pieliek lauru lapu, piparus, smaržīgos piparus, ripiņās sagrieztu sīpolu, sāli un etiķi, pavāra pāris minūtes. Marinādei pēc garšas jābūt stiprai.Karstai marinādei pieliek uzbriedinātu želatīnu. Uz 1 litru ūdens ņem 2 ēdamkarotes sausā želatīna.

Saceptās reņģes kārto traukā, pārlej ar želejas marinādi, ļauj sastingt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu