Dārzeņu biezzupa ar sēņu klimpām (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:http://www.flickr.com/photos/55935853@N00/ http://www.flickr.com/photos/55935853@N00/

Puhajarves Atpūtas centrā Igaunijas dienvidos ir lieliska virtuve. Tās šefpavārs Raivo Pervs garšīgi gatavo un arī ar savām receptēm neskopojas. Publicēsim dažas kaimiņu zemē populāru un garšīgu ēdienu receptes.

Nepieciešams:

3 kartupeļi
500 g ķirbja
1 burkāns
2 sīpoli
ingvers
sāls
gaļas buljons
grauzdētas ķirbju sēklas

klimpām:

200 g seņu
50 g sviesta
1 sīpols
2 olas
2 ēdamkarotes miltu
1 ēdamkarote saldā krējuma
sāls

Pagatavošana:

Visas zupas sastāvdaļas (izņemot ingveru) sagriež gabaliņos un buljonā vāra gatavus. Izvārītos dārzeņus blenderī sastrādā viendabīgā biezzupā, ja nepieciešams, pielej vēl buljonu, pieliek 1 tējkaroti rīvēta ingvera.

Klimpām smalki sagrieztu sīpolu apcep sviestā kopā ar smalki sagrieztām sēnēm. Apceptajām sēnēm ļauj nedaudz atdzist, tad pieliek miltus, sāli, olu dzeltenumus, krējumu, sastrādā mīklā. Olu baltumus saputo stingrās putās, sajauc ar mīklu. Ar tējkaroti verdošā ūdenī liek nelielas klimpas. Vāra apmēram 5 minūtes, kad tās uzpeld, izņem no ūdens.

Klimpas liek biezzupā, pārkaisa ar grauzdētām ķirbju sēklām.

www.pyhajarve.com

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu