Puhajarves Atpūtas centrā Igaunijas dienvidos ir lieliska virtuve. Tās šefpavārs Raivo Pervs garšīgi gatavo un arī ar savām receptēm neskopojas. Publicēsim dažas kaimiņu zemē populāru un garšīgu ēdienu receptes.
Dārzeņu biezzupa ar sēņu klimpām (4)
Nepieciešams:
3 kartupeļi
500 g ķirbja
1 burkāns
2 sīpoli
ingvers
sāls
gaļas buljons
grauzdētas ķirbju sēklas
klimpām:
200 g seņu
50 g sviesta
1 sīpols
2 olas
2 ēdamkarotes miltu
1 ēdamkarote saldā krējuma
sāls
Pagatavošana:
Visas zupas sastāvdaļas (izņemot ingveru) sagriež gabaliņos un buljonā vāra gatavus. Izvārītos dārzeņus blenderī sastrādā viendabīgā biezzupā, ja nepieciešams, pielej vēl buljonu, pieliek 1 tējkaroti rīvēta ingvera.
Klimpām smalki sagrieztu sīpolu apcep sviestā kopā ar smalki sagrieztām sēnēm. Apceptajām sēnēm ļauj nedaudz atdzist, tad pieliek miltus, sāli, olu dzeltenumus, krējumu, sastrādā mīklā. Olu baltumus saputo stingrās putās, sajauc ar mīklu. Ar tējkaroti verdošā ūdenī liek nelielas klimpas. Vāra apmēram 5 minūtes, kad tās uzpeld, izņem no ūdens.
Klimpas liek biezzupā, pārkaisa ar grauzdētām ķirbju sēklām.