Divas nedēļas pēc notikušā «Maxima» paskaidro, kāpēc skanēja signalizācija veikalā Ulmaņa gatvē (92)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Divas dienas pirms traģiskā notikuma Zolitūdē arī «Maxima XXX» veikalā Kārļa Ulmaņa gatvē, Rīgā, darbojās signalizācija, biznesa portālam «Nozare.lv» apstiprināja «Maxima Latvija» pārstāvis Jānis Beseris.

Kā novēroja biznesa portāls «Nozare.lv», 19.novembrī darba dienas vakarā ap plkst.19, pircēju pilnā «Maxima» veikalā ilgstoši skanēja signalizācija - apmeklētāji turpināja iepirkties, nekāda informācija par signalizācijas skanēšanas iemesliem sniegta netika, mazliet satrauktāki nekā parasti pie veikala kasēm dežūrēja apsardzes darbinieki.

Nākamajā rītā pēc traģēdijas Zolitūdes «Maxima» veikalā «Nozare.lv» vērsās pie veikala pārstāvjiem, lai noskaidrotu, kāpēc skanējusi signalizācija Ulmaņa gatves veikalā, vai arī tur nav kādi drošības draudi, bet atbildi uz jautājumiem, kas regulāri tika atkārtoti, «Nozare.lv» saņēma pēc teju divām nedēļām.

Kā norādīja Beseris, todien šajā veikalā tika uzstādīti rotājumi un darba procesā nejauši tika traucēta sensora darbība, kā rezultātā nostrādāja signalizācija.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

«Maxima Latvija» veikalu apgrozījums 2012.gadā bija 450,368 miljoni latu, kas ir 8,99% pieaugums salīdzinājumā ar 2011.gada apgrozījumu - 413,210 miljoniem latu, liecina «Firmas.lv» informācija.

Koncerna peļņa pieaugusi vairāk nekā septiņkārtīgi - no 1,869 miljoniem latu 2011.gadā līdz 14,342 miljoniem pērn.

«Maxima Latvija» dibināta 2000.gada 29.novembrī. Koncerna pamatkapitāls ir 3,450 miljoni latu. «Maxima Latvija» mātesuzņēmums ir Lietuvā reģistrētais «Vilniaus Prekyba UAB», kura mātesuzņēmums savukārt ir Nīderlandē reģistrētais «Lincoln Land Erste B.V.».

Komentāri (92)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu