Foto: Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Rīgas centrā; deg «Rīgas ūdens» ēka (220)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andris

Piektdienas rītā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks izcēlies «Rīgas ūdens» administratīvajā ēkā Zigfrīda Annnas-Meierovica bulvārī 1, portālu «Apollo» informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Informāciju par ugunsgrēku VUGD saņēma pulksten 10.07. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji-glābēji secināja, ka no jumta nāk liesmas - dega bēniņu telpas. Notikuma vietā ieradušās astoņas autocisternas, divi autopacēlāji un autokāpnes.

Vetere norādīja, ka nav informācijas par cietušajiem un evakuētajiem. Aculiecinieki gan ziņo, ka no blakusesošajām ēkām tiek evakuēti cilvēki.

«Rīgas ūdens» preses sekretārs Artūrs Mucenieks pastāstīja aģentūrai BNS, ka ugunsgrēkā cietusi datortehnika un darba telpas 2.stāvā. Viņš sacīja, ka ir iedarbojusies signalizācija un cilvēki ātri pametuši telpas. Mucenieks arī informēja, ka ēka bijusi apdrošināta.

Ugunsdzēsējiem izdevies lokalizēt ugunsgrēku. Kopumā izdeguši 650 kvadrātmetri ēkas jumta un pārseguma.

VUGD preses sekretāre Inga Vetere aģentūrai LETA pastāstīja, ka ugunsgrēku izdevies lokalizēt ap plkst.12.41. Kopumā izdedzis jumts 400 kvadrātmetru platībā un pārsegums starp otro stāvu un bēniņiem 250 kvadrātmetru platībā.

Joprojām notiek konstrukciju laušana un saliešana. Tāpat ugunsdzēsēji palīdz iznest no ēkas mantas.

Saņemot informāciju par notiekošo, notikuma vietu apmeklēja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Ušakovs izsaka pateicību ugunsdzēsējiem par operatīvo darbu, kā arī pateicas uzņēmuma darbiniekiem, kas pašaizliedzīgi organizēja dokumentācijas glābšanu. Pateicoties viņiem, tā nav gājusi bojā, uzsver Rīgas mērs.

Komentāri (220)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu