Gājēji Rīgas ielās neņem vērā policijas ieteikumus un nonāk slimnīcās (38)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs/LETA

Pirmdien, 16 decembrī, Rīgā atkal notriekti seši gājēji.

«Neskatoties uz to, ka Valsts policija un plašsaziņas līdzekļi pēdējā laikā ļoti aktīvi uzrunājuši iedzīvotājus ar aicinājumiem nēsāt atstarotājus un ievērot īpašu piesardzību diennakts tumšajā laikā, situācija, diemžēl, nav mainījusies,» norāda Valsts policijas pārstāve Zane Arāja.

Visi gājēji notriekti diennakts tumšajā laikā. Pulksten 7.50 Mīlgrāvja ielā automašīna «Ford» uzbrauca 1983. gadā dzimušam gājējam, kurš ar galvas un ķermeņa sasitumiem tika nogādāts slimnīcā.

Pulksten 16.28 Kurzemes prospektā notriekts 1962. gadā dzimis vīrietis, kurš ar galvas sasitumiem un smadzeņu satricinājumu nogādāts slimnīcā.

Savukārt, pēc pulksten sešiem, dažu minūšu laikā notriekti vēl četri gājēji - 1968. gadā dzimusi gājēja notriekta Gunāra Astras ielā un nogādāta slimnīcā ar dažādiem lūzumiem un sasitumiem, 1982. gadā dzimusi gājēja notriekta Brīvības un Lāčplēša ielu krustojumā un ar sistām brūcēm galvā un smadzeņu satricinājumu nogādāta slimnīcā, 1992. gadā dzimis vīrietis notriekts Ropažu ielā un ar smadzeņu satricinājumu un dažādiem sasitumiem nogādāts slimnīcā, un 1966. gadā dzimusi sieviete notriekta Andreja Saharova ielā un slimnīcā nogādāta ar iegurņa kaula lūzumu.

Šī gada decembrī ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši jau astoņi cilvēki, no kuriem seši ir bijuši gājēji. Decembrī negadījumos dažādas traumas ir guvuši 40 gājēji.

Valsts policija vēlreiz uzsver, ka neatkarīgi no tā, vai gājējs pārvietojas pilsētā vai ārpus pilsētas, diennakts tumšajā laikā nepieciešams lietot gaismu atstarojošus elementus.

Savukārt autovadītāji aicināti, ņemot vērā diennakts tumšo laiku, ceļa seguma stāvokli un laika apstākļus, izvēlēties drošu braukšanas ātrumu un braukšanas stilu.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu