HRW: Ķīna uz «sociālistu ciematiem» pārvietojusi divus miljonus tibetiešu (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ķīnas valdība septiņu gadu laikā pārvietojusi vairāk nekā divus miljonus tibetiešu uz «sociālistu ciematiem», ziņo cilvēktiesību organizācija «Human Rights Watch» (HRW).

Tibetiešu pārvietošana no tradicionālajām dzīves vietām uz īpaši izbūvētiem ciematiem ļauj Ķīnas valdībai pastiprināt kontroli pār tibetiešiem, norāda organizācija.

HRW publicējusi no «Google Earth» iegūtas fotogrāfijas, kurās redzama tibetiešu tradicionālo mājokļu masveida iznīcināšana un jaunu ciematu būvēšana.

Katrā tibetiešu ciematā arī izvietotas Komunistiskās partijas komandas, liecina HRW rīcībā esošā informācija.

«[Komunistiskās partijas] darbinieki instruēti ēst, dzīvot un strādāt kopā ar ciemata iedzīvotājiem, kā arī uzraudzīt viņu politiskos uzskatus un identificēt tos tibetiešus, kuru lojalitāte partijai un valdībai ir apšaubāma,» norāda cilvēktiesību organizācija.

Pēc Ķīnas valdības sacītā, jauno ciematu būvēšanas un tibetiešu pārvietošanas mērķis ir veicināt reģiona ekonomiku un uzlabot tibetiešu dzīves līmeni.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu