Igauņi tic citplanētiešiem (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mikeyp2000, CC BY-NC-ND 2.0

Gandrīz 70% aptaujāto uzskata, ka var garīgi pilnveidoties ar meditācijas vai līdzīgu prakšu palīdzību.

Tartu Universitātes Teoloģijas fakultātes pētījumā atklājies, ka gandrīz puse Igaunijas iedzīvotāju tic citplanētiešiem, bet piektdaļa piekopj jogu un meditāciju, vēsta vietne «Postimees Online».

43% respondentu tic citplanētiešiem un domā, ka tie mēdz apciemot mūsu planētu. 22% ir pārliecināti, ka cilvēkus uz Zemes nogādājušas būtnes no citām planētām, bet 16% uzskata, ka lielvalstu valdības sadarbojas ar citplanētiešiem, taču slēpj to no sabiedrības.

61% aptaujāto piekrīt, ka «pagānisms ir igauņu patiesā reliģija», taču par pagāniem sevi sauc tikai 4% no visiem atbildētājiem.

49% respondentu neuzskata sevi par reliģioziem, taču viņiem ir «liela interese par dažādām reliģijām un garīgām mācībām».

Piektā daļa igauņu, kā arī puse citu tautību pārstāvju pieskaita sevi kristiešiem.

55% igauņu un 77% citu tautību pārstāvju piekrīt, ka «kristīgā doktrīna ir pamats, lai kļūtu par cilvēku ar augstu morāli».

Turpretī 28% aptaujāto uzskata, ka «reliģija traucē cilvēkam brīvā veidā garīgi attīstīties». Bet 35% atbildētāju domā, ka «baznīcas radītas, lai manipulētu ar sabiedrību un to kontrolētu».

Desmitā daļa aptaujāto Igaunijas iedzīvotāju ir ateisti.

Pavisam aptaujā piedalījās 1100 cilvēki.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu