Kā zog orgānus: iedzer glāzi vīna, pamosties bez nieres

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Vēl pirms dažām dienām plašu rezonansi sabiedrībā izraisīja video, kurā redzams [s:33704]. Tālo Austrumu kara apgabala prokurora pienākumu izpildītājs Aleksands Rogačikovs uzskata, ka aizdomas, par to, ka jaunieša orgāni varētu būt nozagti ir absurdas. Vienas no lielākajām Maskavas slimnīcām ārsts-pataloganatoms medijiem norāda, ka šis gadījums nevarētu būt saistīts ar jaunieša orgānu pārdošanu, bet šuve, visticamāk, radusies pataloganatoma veiktas sekcijas rezultātā. Eksperts gan nenoliedza, ka Krievijā orgānu tirdzniecība ir ļoti izplatīta un «līķi šobrīd ir īsta «Klondaika»», vēstī Krievijas plašsaziņas līdzekļi. 

Ikviens mediķis zina, ko nozīmē vārdi «palaist pa krustu», sacījis eksperts. «Kad cilvēkam izņem orgānus, veic divus iegriezumus vēdera un krūšu rajonā: garenu un dziļāku — šķērsenisku. Manā praksē zināms gadījums, kad kāds jauns vīrietis, kurš iepazinies ar kādu meiteni diskotēkā, viņu atvedis uz savu īrēto dzīvokli, viņi iedzēruši pa vīna glāzei un students «izslēdzies». Attapās viņš no aukstuma. Viņš kails gulēja vannā. Tajā bija ledus. Vīrietis izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību. Ārsts ieraudzīja šuvi jaunietim uz muguras un uzreiz noteica, ka viņam izņemta niere, turklāt vēl ievietota drenāža. Tāds, lūk, «humānisms»,» noteica pataloganatoms.

Maskavā orgānus nezog vien musulmaņiem un cilvēkiem ar tetovējumiem

Eksperts tāpat norādījis, ka tiem, kuri miruši pāragrā nāvē Maskavā un Maskavas apgabalā, «nolej» pat asinis. «Līķis - tā šobrīd ir īsta «Klondaika»,» sacīja mediķis. «Tiek izņemta sirds, aknas, nieres un citi orgāni. Tiek ievērots nerakstīts likums par to, kuriem cilvēkiem orgānus nedrīkst izņemt. Tas attiecas uz visiem musulmaņiem, jo viņus ir ļoti viegli identificēt - viņi visi ir apgraizīti. Tāpat nedrīkst aiztikt arī līķus ar tetovējumiem. Bet pārējie - lūdzu. Kurš gan no radiem pamanīs, ka viņam kaut kā trūkst? Līķus apģērbj mūsu sanitāri. Ko gan iespējams atklāt?» retoriski vaicā mediķis.

Pataloganatoms norāda, ka nevienu no orgānu zagšanā iesaistītajiem nebiedē skandāli, ko var sarīkot mirušā radinieki. «Un kas tālāk? Lūgs veikt ekspertīzi? Kas tad viņu veiks? Tie paši speciālisti, kuri izņēmuši orgānus,» sacīja mediķis un piebilda, ka uz Suslova gadījumu gan šie vārdi nebūtu attiecināmi.

«Kas attiecas uz armijā bojāgājušajiem karavīriem, no savas pieredzes varu teikt, ka vecāki nekad nepiekrīt ekspertīzes rezultātiem. Pieņemt puikas nāvi, kurš 20 gadu vecumā sev uzmetis cilpu kaklā, ir ļoti grūti,» sacīja pataloganatoms.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu