Ķemeru nacionālajā parkā notiks putnu klausīšanās vakari

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

«CEMEX Putnu dienu» ietvaros, ko organizē Latvijas ornitoloģijas biedrība, Dabas aizsardzības pārvalde un CEMEX, no 23.-25.maijam Ķemeru nacionālajā parkā notiks putnu klausīšanās vakari. Profesionāls ornitologs divu stundu garumā - brīdi pirms un pēc saules rieta - interesentiem palīdzēs atpazīt Kaņiera ezerā un piekrastē dzirdamās putnu balsis.

Sākums pl.20.00, tikšanās pie Kaņiera ezera putnu vērošanas torņa. Pasākums ir bezmaksas, taču vietu skaits tornī ir ierobežots, tāpēc interesentus lūdzam iepriekš pieteikties pa tālruni 26332786. Aicinām ģērbties atbilstoši laika apstākļiem, un līdzi ņemt paklājiņus vai pledus ērtākai sēdēšanai.

Kaņiera ezers ir putnu sugu ziņā viens no bagātākajiem ezeriem. Biežāk sastopamās ir kaijas, pīles un lauči, te mitinās arī vairākas retas niedrāju putnu sugas - lielie dumpji, ormanīši, dažādi niedru ķauķi. Pavasarī un rudenī Kaņieris ir nozīmīga atpūtas un barošanās vieta caurceļojošiem putniem - zosīm, dzērvēm un dažādiem bridējputniem.

CEMEX Putnu vērošanas tornis Kaņiera ezera austrumu krastā izbūvēts 2009.gadā sadarbības līguma ar Ķemeru nacionālo parku un Latvijas Ornitoloģijas biedrību ietvaros, ar mērķi uzlabot infrastruktūru un paplašināt iedzīvotāju izglītības iespējas. Tornis atrodas Engures novadā, uz to var nokļūt, braucot pa Lapmežciema - Antiņciema ceļu. 

Automašīnas jāatstāj ceļa malā pie lielas no koka gatavotas norādes un tālāk līdz tornim aptuveni puskilometrs jādodas pa gājēju ceļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu