Ķiploka dziedējošās īpašības (120)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ķiplokam piemīt visas garšas, izņemot sālu, turklāt tas ir sildošs ar sīvu vipaku.

Ķiploks nomierina vatas un kafas, bet aktivizē pittas došu. Tas ir labs toniks sirdij, plaušām un muskuļiem, kā arī palīdz novērst gāzu veidošanos un elpas trūkumu. To var lietot pret sāpēm, un tas iedarbojas kā dzimumtieksmi sekmējošs līdzeklis.

1. Ja sāp auss, var izmēģināt ķiploku eļļu. To pagatavo, vārot 1 tējkaroti sezama e||as ar aptuveni 1/4 ķiploka daiviņas. Vislabāk to darīt metāla karotē ar garu kātu. Izkāš, atdzesē līdz ķermeņa temperatūrai un pirms gulētiešanas iepilina ausī 3 lāses.

2. Lai samazinātu palielinātu liesu un sāpes tajā, samaisa 1/2 tējkaroti ķiploku pulvera un haritaki ar 1/4 tējkaroti garo piparu. Dzer vakarā ar siltu ūdeni. Vai arī samaisa 1 sasmalcinātu ķiploka daiviņu, šķipsnu garo piparu, 2 šķipsnas haritaki un 1 ēdamkaroti alvejas sulas. Dzer 2 vai 3 reizes dienā.

3. Ja ir hroniski gremošanas traucējumi, pirms pusdienām un vakariņām dzer maisījumu no 1/4 tējkarotes ķiploku pulvera, 1/4 tējkarotes trikatu un šķipsnas akmenssāls. Vai arī samaisa 1 sasmalcinātu ķiploka daiviņu ar 1/4 tējkaroti ķimeņu pulvera, šķipsnu akmenssāls un trikatu, kā arī 1 tējkaroti laima sulas un iedzer pirms ēdienreizes.

4. Ķiploki ir vērtīgs produkts aptaukošanās, artrīta, paaugstināta holesterīna līmeņa un hroniska klepus gadījumā. Pirms katras ēdienreizes apēd 1 sasmalcinātu ķiploka daiviņu, 1/2 tējkarotes sarīvēta ingvera un 1/2 tējkaroti laima sulas.

5. Ja ir hronisks klepus, pagatavo maisījumu no 4 daļām ķiploku pulvera uz 1 daļu trikatu, kā arī gana daudz medus, lai samaisītu visu kopā. Dzer divas reizes dienā.

6. Ņem 108 ķiploka daiviņas, nomizo un saver uz dzeltena diega, kas ir pietiekami garš, lai uzkārtu kaklā, pagatavojot mala krelles. Ja tās apliek bērnam ap kaklu, viņš nekad neslimos ar gripu, klepu vai saaukstēšanos.

7. Ja ir akūtas sāpes vēderā, apēd 10 lāses ķiploku eļļas ar 1/2 tējkaroti gī.

8. Ķiploku piens: samaisa kopā 1 glāzi piena, 1/4 glāzes ūdens un 1 sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Maigi vāra, līdz pāri paliek 1 glāze šķidruma. Iedzer pirms gulētiešanas. Šis dzēriens veicina miegu un palīdz artrīta gadījumā. Tam piemīt arī dzimumtieksmi vairojoša iedarbība.

http://www.lietusdarzs.lv/

Komentāri (120)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu