Krievija līdz 2030.gadam plāno uz Mēnesi nosūtīt kosmonautus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Krievijas kosmosa aģentūra «Roskosmos» plāno līdz 2030.gadam nosūtīt pirmo pilotējamo misiju uz Mēnesi, liecina šomēnes valdībai iesniegtais plāns.

Kā vēsta laikraksts «Kommersant», aģentūra gan nav minējusi šo plānu izpildei nepieciešamā finansējuma apmēru, taču «Roskosmos» cer piesaistīt līdzekļus no ārējiem avotiem, lai neradītu papildu slogu budžetam.

Savukārt raķešu tehnoloģijas iecerēts iepirkt no ārvalstīm, lai līdz 2020.gadam «Roskomos» būtu sasniegusi ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) modernizācijas līmeni.

«Roskosmos» plāno arī izstrādāt daudzkārt izmantojamu kosmosa kuģi, ar ko varētu uz Mēnesi nosūtīt kosmonautus.

Līdz 2030.gadam Krievijai būtu jābūt spējīgai «veikt pilotējamu izmēģinājuma lidojumu apkārt Mēnesim, bet pēcāk kosmonautiem būs jānolaižas uz Mēness virsmas un jāatgriežas uz Zemes,» teikts «Roskosmos» izstrādātajā plānā.

Tāpat aģentūra cer nosūtīt uz Marsu ilgtermiņa pētniecības stacijas, kas būtu solis pretim Sarkanās planētas iespējamajai kolonizācijai.

«Roskosmos» pārstāvji laikrakstā «Kommersant» publicēto informāciju nav komentējuši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu