Nepieciešams:
Kuličs ar rozīnēm un mandelēm
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
- 0,5 glāzes piena,
- 65 g cukura,
- 150 g sviesta,
- 250 g miltu,
- 2 olas,
- 20 g rauga,
- garšvielas,
- 1/2 tējkarotes sāls,
- 3 ēdamkarotes rozīņu,
- 50 g mandeļu.
Pasgatavošana:
Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām, pa vienai pieliekot olas, siltā pienā iejauc raugu un pakāpeniski pielej saputotajam sviestam. Vienlaikus piesijā arī miltus. Mīklu labi sakuļ un pieliek marmelādi vai rozīnes. Mīklu pilda ar sviestu izziestā un ar sagrieztām mandelēm izkaisītā veidnē. Mīklu uzraudzē un cep mērenā siltumā vienu stundu. Atdzesē veidnēs, pēc tam izgāž, pārsijā ar pūdercukuru. Kuliču cepšanas laikā nedrīkst kustināt!