Laika prognozes brīvdienām aizvien nejaukākas - lietus gaidāms visā Latvijā (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Amanda Slater, CC licence

Brīvdienās lietus gaidāms visā Latvijas teritorijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Sestdien un svētdien, aktivizējoties ciklonu darbībai, lietus mākoņu būs ievērojami vairāk nekā nedēļas laikā, un lietus ir gaidāms visā Latvijā. Pazemināsies arī gaisa temperatūra – tā nebūs augstāka par +17...+21 grādu. Šādos laika apstākļos mežos mazināsies ugunsbīstamība, kas 15. jūnijā vietām Vidzemē bija īpaši augsta.

Darba nedēļas lielāko daļu Latvijā nokrišņu būs maz – atsevišķos rajonos vien neliels īslaicīgs lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Gubu-lietus mākoņi, kas valsts dienvidu un austrumu rajonos aizvadītajās brīvdienās un arī pirmdien nesa pat stipras pērkona lietusgāzes, no Latvijas atkāpsies.

Līdz ar tiem atkāpsies arī karstums, kas aizvadītās nedēļas izskaņā valdīja teritorijas lielākajā daļā, izņemot piekrastes rajonos. Valdot rietumu puses vējiem, maksimālā gaisa temperatūra gaidāma lielākoties +18...+24 grādu robežās, savukārt nakts laikā vietām termometra stabiņš noslīdēs pat zem +10 grādu atzīmes.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu