Lavrovs sola atbildēt, ja notiks uzbrukums Krievijas interesēm Ukrainā (393)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievija reaģēs, ja notiks uzbrukums tās interesēm Ukrainā, tāpat kā tas 2008.gadā notika Dienvidosetijā, kas izraisīja karu ar Gruziju, trešdien brīdināja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Lavrovs arī brīdināja, ka Krievija varētu nosūtīt uz Ukrainu savus karavīrus, ja notiktu uzbrukums Krievijas pilsoņiem.

«Ja mums uzbrūk, mēs noteikti atbildam. Ja notiek tiešs uzbrukums mūsu interesēm, mūsu likumīgajām interesēm, krievu interesēm, kā tas, piemēram, bija Dienvidosetijā, es neredzu citu iespēju kā atbildēt saskaņā ar starptautiskajām tiesībām,» intervijā telekanālam RT norādīja Krievijas ārlietu ministrs.

«Uzbrukums Krievijas pilsoņiem ir uzbrukums pret Krievijas Federāciju,» piebilda Lavrovs.

Viņš arī atklāja, ka pie Ukrainas robežas dislocētie Krievijas karavīri nav šķērsojuši robežu un joprojām atrodas Krievijas teritorijā.

Intervijā televīzijai Lavrovs arī pauda pārliecību, ka Ukrainas valdība darbojas ASV pakļautībā.

«Nav iemesla neticēt, ka šovu vada amerikāņi,» sacīja Lavrovs, norādot uz Ukrainas valdības paziņojumu par pretterorisma operācijas atsākšanu.

Lavrovs arī piebilda, ka šī operācija tika sākta pagājušajā nedēļā pēc ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktora Džona Brenana vizītes Kijevā.

Jau ziņots, ka Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki šomēnes Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Ukrainas, Krievijas, Eiropas Savienības un ASV sarunās 17.aprīlī Ženēvā tika pieņemts komunikē par situācijas normalizāciju Ukrainā. Tajā iekļauta prasība par visu nelikumīgo grupējumu atbruņošanu un nelikumīgi ieņemto ēku atbrīvošanu. Austrumukrainas separātistu līderi atteikušies šīm prasībām pakļauties, pieprasot, lai vispirms atkāpjas Kijevas valdība.

Otrdien, kad Austrumukrainā tika atrasti divu līdz nāvei nomocītu cilvēku, arī vietējā «Batkivščinas» politiķa, līķi, Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs valsts austrumos licis atsākt rezultatīvas pretterorisma operācijas īstenošanu.

Komentāri (393)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu