Māksliniece no Latvijas uzvar Šveices pulksteņu ražotāja «Swatch» dizaina konkursā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vakar, 11.maijā, Losandželosā notika «Swatch» pulksteņu dizaina konkurss «Swatch Art Rules», kurā uzvarēja māksliniece no Latvijas Marta Zariņa-Ģelze, liecina konkursa mājaslapā pieejamā informācija.

Šveices pulksteņu ražotājs «Swatch» rīko pasaules čempionātu snovbordā «TTR World Snowboard Tour», un konkursa dalībniekiem bija jāizstrādā dizains čempiona trofejai un pulksteņa modelim. Tagad latviešu mākslinieces ideja «Scream of Victory» («Uzvaras kliedziens») rotās «Swatch» pulksteņus un ar snovbordu saistītas lietas.

24 gadus vecā māksliniece stāsta, ka dalība konkursā viņai bijusi lieliska iespēja, turklāt Zariņa-Ģelze pati nodarbojas ar snovbordu. «Trofejas un pulksteņa dizainā mēģināju ietvert lielisko snovborda sajūtu,» saka jaunā dizainere, kura mēģinājusi savā darbā paust uzvarētāja emocijas.

Konkursā, kas tiek rīkots jau trešo gadu pēc kārtas, piedalījušies vairāk nekā 3000 dalībnieki no 90 pasaules valstīm. Žūrija vērtēšanai saņēmusi 1300 dizaina priekšlikumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu