«Maxima Latvija» Zolitūdes veikala telpas īrēja no pašu dibināta uzņēmuma (64)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mazumtirdzniecības uzņēmums SIA «Maxima Latvija» traģēdijā daļēji sagruvušā veikala telpas Zolitūdē īrēja no savulaik pašu dibināta uzņēmuma SIA «Tineo», liecina «Firmas.lv» informācija.

«Tineo» dibināts 2012.gada 12.aprīlī. «Maxima Latvija» bija uzņēmuma īpašniece līdz 2012.gada 30.maijam, kad par «Tineo» īpašnieci kļuva Nīderlandē reģistrētā kompānija «Lincoln Land Erste B.V.», kas ir arī Lietuvā reģistrētā «Maxima Latvija» mātesuzņēmuma «Vilniaus Prekyba UAB» īpašniece.

Savukārt no 2012.gada 26.novembra par «Tineo» īpašnieci kļuva Kiprā reģistrētā «Foumico Investments Limited».

«Firmas.lv» informācija liecina, ka no «Tineo» dibināšanas brīža līdz 2012.gada 6.decembrim uzņēmuma valdes loceklis bija patlaban esošais «Maxima Latvija» vienīgais valdes loceklis Gintars Jasinsks, kurš «Maxima Latvija» valdē darbojas no 2011.gada 7.oktobra.

Patlaban «Tineo» vienīgā valdes locekle ir Lina Martinkevičiene, kas 2013.gada 20.jūnijā nomainīja Robertu Višņausku, kurš valdē darbojās no 2012.gada 6.decembra.

Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) mājaslapā pieejamajā tirgus apskatā par 2012.gada lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem pieejama informācija, ka «Tineo», kas pieder Kipras ofšoram «Foumico Investments Limited», nopirkusi 70% domājamo daļu no nekustamā īpašuma Priedaines ielā, kas sastāv no 1,03 hektāriem zemes un vairākām mājām.

Darījuma summa bija 3,09 miljoni latu. Pārdevējs bija Nīderlandes uzņēmumam «Homburg Eastern Europe Fund B.V.» piederošā SIA «Homburg Zolitude».

«Maxima Latvija» pārstāvji līdz šim brīdim vēl nav snieguši nekādus komentārus par šo abu uzņēmumu - «Maxima Latvija» un «Tineo» - iespējamo tiešo saistību patlaban, kā arī nav atklājuši, vai Kiprā reģistrētajai kompānijai ir kāda tieša saistība ar Nīderlandē reģistrēto kompāniju, kam pieder arī «Maxima Latvija» mātesuzņēmums Lietuvā.

Kā liecina «Firmas.lv», «Tineo» apgrozījums pērn bija 107 038 lati. Uzņēmums pērn cieta zaudējumus 7843 latu apmērā. «Tineo» pamatkapitāls ir 748 000 lati.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» griestiem, Zolitūdē bojā gāja vismaz 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Kopumā slimnīcās bija vērsušies 39 cilvēki, no tiem 29 pacientus slimnīcās nogādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, bet desmit pēc palīdzības vērsās paši.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu