Pagarina Baltijā unikālas moduļu tipa pirmsskolas izglītības iestādes telpu nomu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Babītes novada pašvaldība ir parakstījusi līgumu, saskaņā ar kuru turpinās nomāt Babītē pirms gada izveidotās moduļu tipa pirmsskolas izglītības iestādes (PII) moduļu telpas līdz 2014.gada 30.jūnijam. Baltijā līdz šim vienīgā moduļu tipa PII pašvaldībai ļauj pilnībā nodrošināt ar vietām visus 2008.gadā dzimušos bērnus no vairāk nekā 40 novada ģimenēm, portālu «Apollo» informēja Babītes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Siliņa  

Novatoriskā moduļu tipa PII Babītē izveidota sadarbībā ar Skandināvijas uzņēmumu Cramo, kas Ziemeļvalstīs šādu risinājumu pašvaldībām piedāvā jau vairāk nekā 35 gadus un pēdējo gadu laikā uzstādījis kopumā 8000 moduļus bērnudārzu un skolu vajadzībām, no kuriem aptuveni puse šobrīd ir izmantota vairāk nekā 400 pirmsskolas izglītības iestādēs un otra puse vēl aptuveni tikpat daudz skolām.

Babītes PII sākotnēji ieguldītās vienreizējās investīcijas bija ap Ls 32 600 (ieskaitot PVN). Pagarinot nomas līgumu, šādas papildus investīcijas, protams, vairs nav nepieciešamas.

Ideja par moduļu bērnudārza izveidi aizgūta no Skandināvijas valstīm, kur mācību nodrošināšana šāda veida iestādēs ir plaši izplatīts un efektīvs risinājums, īpaši situācijās, kad nepieciešams nodrošināt kvalitatīvas papildu telpas uz noteiktu laika periodu.

Andrejs Ence, Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs: «Pirms gada, uzsākot PII darbību, bija nelielas bažas, jo šis ir Baltijā pirmais un pagaidām arī vienīgais šāda veida projekts. Taču, veiksmīgi aizvadot bargo ziemu, guvām pārliecību, ka šis mūsu pašvaldībai ir piemērots risinājums un moduļu tipa PII darbība jāturpina. Ņemot vērā Babītes dzimstības rādītājus, rindai uz vietām PII ir tendence samazināties, kas izslēdz pamatotu nepieciešamību īstenot ilgstošus būvniecības darbus jaunas ēkas izveidei. Līdz ar to Cramo piedāvātais risinājums – moduļu telpu īre uz noteiktu laika periodu, ir vērtējams kā izdevīgākais gan no finansiālā, gan racionālā aspekta, turklāt nodrošina operatīvu risinājumu strauji pieaugušo, taču nepastāvīgo un mainīgo rindu uz vietām pirmsskolas izglītības iestādēs.»

Babīte ir pagaidām vienīgā pašvaldība Baltijā, kas īstenojusi novatorisku un tālredzīgu risinājumu, pirms gada mazāk nekā divu mēnešu laikā izveidojot pirmo moduļu tipa PII, tādejādi nodrošinot bērniem vietas PII. Jāuzsver, ka šis risinājums nebūt nav ekskluzīvs un ir pieejams jebkurai pašvaldībai, kura patiesi vēlas nodrošināt savu iedzīvotāju ģimenes ar labām, komfortablām bērnudārzu un skolu telpām.

Bērnu skaits, kuriem pašvaldība šoruden nodrošina vietas pirmsskolas izglītības iestādēs Babītes novadā, ir 452 bērni, no kuriem 43 jau otro gadu apmeklē moduļu tipa pirmsskolas izglītības iestādi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu