Pārtvertas slepenas Krievijas armijas vadības pavēles (349)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

ASV nacionālās drošības aģentūra pārtvērusi Krievijas armijas radiosakarus, svētdien ziņo izdevums «Bild am Sonntag». Iegūtā informācija liecina, ka Krievu armijas vadība likusi iznīcinātāju pilotiem provocēt Ukrainas armiju.

ASV speciālisti Vācijas kolēģiem nodevuši dokumentus, kuros atšifrētas Krievijas armijas vadības pavēles. Izdevums, atsaucoties uz šo dokumentu saturu, vēsta, ka aprīlī Krievijas armijas iznīcinātāju piloti saņēmuši pavēles apzināti šķērsot Ukrainas gaisa telpu.

Vēl 26.aprīlī ASV apsūdzēja Krieviju šādās provokācijās, bet Maskava apsūdzības noraidīja.

Krievijas mediji atgādina, ka aprīļa beigās krievu iznīcinātājs «Su-24» pusotras stundas laikā 12 reizes (!) nelielā augstumā pārlidoja amerikāņu karakuģi «Donald Cook», tādejādi provocējot ASV karavīrus.

Toreiz ASV pārstāvji norādīja, ka Krievija rīkojas provokatīvi un neprofesionāli, pārkāpjot daudzas starptautiskas vienošanās. Krievijas pilots arī nav atbildējis uz amerikāņu armijas mēģinājumiem nodibināt sakarus.

Komentāri (349)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu