Pasažierus pārsteidz pilotu rīcība: lidojuma laikā dodas pagulēt (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Ar savu rīcību pasažierus pārsteiguši divi aviokompānijas «Air India» piloti, kas lidojuma laikā pēkšņi sajutās ļoti noguruši, tāpēc pie lidmašīnas vadības stūres nosēdināja stjuartus, bet paši apgūlās pagulēt.

Incidents noticis 12.aprīlī - lidmašīna bija ceļā no Bangkokas uz Deli. Pusstundu pēc pacelšanās, kad lidmašīna bija sasniegusi vajadzīgo augstumu, kapteiņa palīgs izgāja no pilotu kabīnes un savā vietā paaicināja stjuartu.

«Air India» norādījusi, ka saskaņā ar noteikumiem - ja pilots lidojuma laikā spiests pamest savu vietu, viņam jānodrošina, ka pilotu kabīnē atrodas cits lidmašīnas ekipāžas loceklis. Taču arī lidmašīnas kapteinis nolēma sekot sava kolēģa piemēram un, ieslēdzis lidmašīnas vadību autopilota režīmā, arī pameta pilotu kabīni, savā vietā atstājot stjuarti.

Abi piloti iekārtojās lidmašīnas biznesa klases salonā un uz 40 minūtēm aizmiga. Abu saldo miegu pārtrauca stjuartes rīcība - viņa bija nejauši atslēgusi autopilota režīmu, apdraudot 166 pasažieru dzīvības.

Aviokompānija atbrīvojusi abus pilotus no amata.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu