Nepieciešams:
Piena ķīselis ar riekstu drumstalām (9)
ķīselim
3 glāzes piena
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
1 ēdamkarote miltu
3 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
šķipsniņa sāls
mērcei:
100 g dzērveņu (var izmantot citas ogas, augļus vai sulu)
4 ēdamkarotes cukura
1 -2 ēdamkarotes cietes
riekstu drumstalas:
2 ēdamkarotes auzu pārslu
2 ēdamkarotes sadrupinātu valriekstu
ēdamkarote cukura
Pagatavošana:
Uzvāra pienu, pieliek šķipsniņu sāls, cukuru, vaniļas cukuru. Miltus un cieti sajauc, uzlej nedaudz ūdens, samaisa. Maisījumu lej verdošā pienā, intensīvi maisa. Kad ķīselis sabiezējis, atdzesē.
Mērcei nelielā ūdens daudzumā uzvāra ogas, tad tās izspiež caur cietu, sulu aplej ar trīs glāzēm ūdens, uzvāra, pieliek cukuru un ar ūdeni atšķaidītu cieti. Gatavu atdzesē.
Drumstalām uz sausas pannas apgrauzdē 2 ēdamkarotes auzu pārslas kopā ar 2 ēdamkarotēm sasmalcinātu valriekstu, pārkaisa ar karoti cukura, nedaudz apbrūnina un noņem no pannas, atdzesē.
Ķīseli pasniedz ar dzērveņu mērci, un riekstu drumstalām.