Piena ķīselis ar riekstu drumstalām (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/mdid/

Nepieciešams:

ķīselim

3 glāzes piena
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
1 ēdamkarote miltu
3 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
šķipsniņa sāls

mērcei:

100 g dzērveņu (var izmantot citas ogas, augļus vai sulu)
4 ēdamkarotes cukura
1 -2 ēdamkarotes cietes

riekstu drumstalas:

2 ēdamkarotes auzu pārslu
2 ēdamkarotes sadrupinātu valriekstu
ēdamkarote cukura

Pagatavošana:

Uzvāra pienu, pieliek šķipsniņu sāls, cukuru, vaniļas cukuru. Miltus un cieti sajauc, uzlej nedaudz ūdens, samaisa. Maisījumu lej verdošā pienā, intensīvi maisa. Kad ķīselis sabiezējis, atdzesē.

Mērcei nelielā ūdens daudzumā uzvāra ogas, tad tās izspiež caur cietu, sulu aplej ar trīs glāzēm ūdens, uzvāra, pieliek cukuru un ar ūdeni atšķaidītu cieti. Gatavu atdzesē.

Drumstalām uz sausas pannas apgrauzdē 2 ēdamkarotes auzu pārslas kopā ar 2 ēdamkarotēm sasmalcinātu valriekstu, pārkaisa ar karoti cukura, nedaudz apbrūnina un noņem no pannas, atdzesē.

Ķīseli pasniedz ar dzērveņu mērci, un riekstu drumstalām.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu