Policistiem būs jauni formas tērpi (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien Ministru kabinetā izskatīts un atbalstīts Iekšlietu ministrijas (IeM) informatīvais ziņojums «Par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm formas tērpu elementu pilnveidošanu, formas tērpu izsniegšanas kārtības precizēšanu un centralizētās formas tērpu izsniegšanas kārtības ieviešanas gaitu».

Kā uzsver ministrijā, iekšlietu dienestu amatpersonu nodrošinājums ar formastērpiem ir neapmierinošs, un šāda situācija ir radusies ilgstoši nepietiekamā finansējuma dēļ, tāpēc Iekšlietu ministrija norādīja uz nepieciešamību rast formastērpiem nepieciešamo finansējumu.

Atbilstoši valdības lēmumam, ir konceptuāli atbalstīts IeM piedāvātais risinājums, kas paredz ieviest pilnībā jauna parauga formas tērpus un pilnveidot arī citus ar to saistītos regulējumus. Paredzēts modernizēt IeM sistēmas iestāžu amatpersonu formas tērpus, tos funkcionāli sasaistot ar konkrētu dienesta pienākumu izpildei nepieciešamajiem prasībām.

Jau no 2014. gada paredzēts ar jauniem formas tērpiem apgādāt Latvijas Prezidentūras Eiropas Savienības Padomē drošības pasākumu nodrošināšanā iesaistītās amatpersonas. Pārējām amatpersonām formastērpu nomaiņa tiks plānota pakāpeniski, līdz 2016. gadam. Jaunā parauga formas tērpu ieviešanai būs nepieciešams pārejas periods, kura laikā tiks izmantota gan esošā, gan jaunā parauga formas tērpi.

Jāatgādina, ka amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm apgāde atbilstoši normām netiek veikta ilgstošā laika periodā – līdz ar to formastērpi ir neatbilstošas kvalitātes un netiek nodrošināta pilna formas tērpa komplektācija. Arī formas tērpu dizains un komplektējums tiek izmantots jau vairāk nekā 20 gadus.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu