Pusaudze izdara pašnāvību pēc pazemojumiem portālā; satriektie vecāki pieprasa to slēgt (337)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: US Mission Geneva, CC BY-ND 2.0

Kārtējā skandāla krustugunīs nonācis Latvijā izstrādātais portāls «ask.fm». Piektdien pēc vienaudžu pazemojumiem un ņirgāšanās šajā portālā Lielbritānijā pašnāvību izdarījusi kāda 14 gadus veca skolniece, vēsta «Daily Mail».

Vienaudži Hannai Smitai no Lesteršīras izteikuši aizvainojošas piezīmes, vēlot viņai nāvi.

«Ej un iedzer balinātāju!», «Kaut tu saķertu vēzi!» rakstījuši vienaudži. Meitene piektdien atrasta savā istabā pakārusies.

Izmisušie Hannas vecāki vērsušies pie portāla vadības, pieprasot to slēgt. Vecāki ir sašutuši par portāla veidotāju bezdarbību un nevēlēšanos ierobežot portāla lietotāju vidū valdošo emocionālo vardarbību.

Meitenes vecāki ir pārliecināti, ka portāla veidotāji būtu jāsauc pie atbildības par slepkavību.

«Persona, kas radīja šo portālu, jāsauc pie kriminālatbildības. Vecāki, kuriem, ir bērni! Neļaujiet saviem bērniem lietot šo portālu!» sociālās saziņas vietnē «Facebook» raksta meitenes tēvs Deivs Smits.

«Ask.fm» tika veidots 2010.gadā un kopš tā laika izpelnījies asu kritiku par emocionālo teroru portāla lietotāju vidū. «Ask.fm» ļauj lietotājiem izveidot publisku profilu ar savu fotogrāfiju un vārdu, taču citu lietotāju profilos atļauts ievietot anonīmus komentārus un jautājumus. Vietnes īpašnieki arī neveic satura uzraudzību un nevēlama satura dzēšanu.

Portāls jau iepriekš nonāca skandāla krustugunīs - tas tika vainots divu Īrijas pusaudžu pašnāvībās, jo viņas portālā bija saskārušās ar ņirgāšanos un pazemojumiem.

Portālu «ask.fm» radīja piecu puišu komanda - Oskars Liepiņš, Marks Terebins, Iļja Terebins, Valērijs Vešņakovs un Klāvs Sinka. Lielākā daļa no portāla auditorijas ir pusaudži.

Vietnes noteikumi un nosacījumi nosaka, ka jebkādai tiesvedībai pret «ask.fm» jānotiek Latvijā, kas, pēc ārvalstu mediju novērtējuma, apgrūtina tiesāšanos.

Komentāri (337)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu