Radio koris un Ieva Parša satiekas Šūberta mūzikā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rudens kamermūzikas festivālā Latvijas Radio koris un soliste Ieva Parša koncertā «Šūbertiāde» 20. septembrī Spīķeru koncertzālē godinās Franča Šūberta mūziku. Diriģents Sigvards Kļava.

Koncertā pie klavierēm būs Aldis Liepiņš, kuram pievienosies Laima Jansone ar kokli un Kaspars Zemītis ar ģitāru.

19. gadsimta 20. gados labu sabiedrību mīlošā komponista Franča Šūberta (1797–1828) mūzikas vakarus, kuros pats Šūberts sēdās pie klavierēm koncertmeistara vai kameransambļa dalībnieka ampluā, viņa draugi nosauca par šūbertiādi. Šādas sanākšanas notika apmēram reizi nedēļā kādā pietiekoši lielā un viesmīlīgā dzīvoklī. Bija ne tikai muzicēšana, bet arī sarunas, diskusijas, atspirdzinoši dzērieni un dejas.

Apmēram pusgadsimtu pēc Franča Šūberta nāves šūbertiāde kļuva par pilntiesīgu koncertžanru.

Šogad Rudens kamermūzikas festivāla koncertos dzirdēsim pianistu Vestardu Šimku, klarnetistu Intu Dālderi, flautisti Ditu Krenbergu, kontrabasistu Gunāru Upatnieku, vijolnieci Alinu Pogostkinu, pianisti Diānu Ketleri, Sinfonietta Rīga u.c. Festivāla ietvaros varēsim novērtēt divus jaundarbus – Jura Karlsona «Zīmes» un Santas Ratnieces «Mirdzumu».

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu