Sociālistu līderis: Grieķija nespēj sasniegt ES un SVF noteiktos mērķus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Grieķijas apņemšanos nākamo divu gadu laikā ietaupīt 11,5 miljardus eiro (8,08 miljardus latu) apmaiņā pret Eiropas Savienības (ES) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) aizdevumu ir gandrīz neiespējami īstenot, otrdien paziņoja sociālistu partijas PASOK līderis Evangels Venizels.

«Ir ļoti grūti, ir gandrīz neiespējami 2013. un 2014.gadā ar izdevumu samazinājumiem iegūt 11,5 miljardus eiro,» intervijā radiostacijai «Vima» norādīja Venizels. «Šīs grūtības vienmēr pastāvējušas, taču tagad tās saasina recesijas prognozes.»

Sagaidāms, ka ES, SVF un Eiropas Centrālās bankas (ECB) revidenti nākamnedēļ ieradīsies Atēnās, lai veiktu kārtējo jaunās valdības ekonomikas programmas pārskatu.

Grieķijas valdība prognozē, ka valsts ekonomika šogad varētu samazināties par 6,7%, nevis 4,5%, kā tika uzskatīts iepriekš, amatpersonām šo lejupslīdi daļēji skaidrojot ar atalgojuma samazinājumiem un darba vietu likvidēšanu, ko pieprasījuši starptautiskie aizdevēji.

Venizels jau iepriekš aicinājis par trīs gadiem pagarināt Grieķijas fiskālās pielāgošanas termiņu, atliekot atveseļošanās periodu grūtībās nonākušajai ekonomikai līdz 2017.gadam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu