Ukraiņu kinorežisore: Īstā revolūcija tikai tagad sāksies (78)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas Nacionālās teātra, kino un televīzijas universitātes pasniedzēja kinorežisore Larisa Arutjugina pauž pārliecību, ka Ukrainā īstā revolūcija sākas tikai tagad, proti – valstī daudz kas būtiski būs jāmaina, kas būs ļoti sarežģīti.

Sarunā ar laikrakstu «Latvijas Avīze» Arutjugina norāda, ka vis tas, kas notika iepriekš, bija «tautas sacelšanās pret krimināli zaglīgo varas virsotni», taču tagad sākas revolucionāra varas sistēmas maiņa valstī.

«Tagad ir pilnīgi jāmaina varas struktūra un sistēma. Lai to izdarītu, vajadzīgas zināšanas, pieredze, un mūsdienīgs pasaules skatījums. Tieši tagad inteliģences loma kļūst izšķirīga. Bez zināšanām ir jābūt arī uz pārmaiņām vērstai politiskai gribai un spējām. Tas ir sarežģīti, bieži vien daļa iekrīt radikālismā, piemēram, kā «Labējais sektors», bet citi ieslīgst daudzrunāšanā, bezgalīgās apspriedēs,» teic režisore.

Arutjugina neslēpj, ka viens no lielākajiem riskiem ir jaunā vara, kas vēl domā vecās varas sistēmas kategorijās. «Jāapzinās, ka šī jaunā vara ir pagaidu vara un nespēs veikt vajadzīgās reformas,» teic viņa.

Komentāri (78)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu