Valters: Klintsons ir naudas tērētājs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Basketbola kluba VEF galvenais treneris Valdis Valters portālam «esports.lv» ir sniedzis savas pārdomas par šā brīža situāciju Latvijas basketbolā un raksturojis arī galvaspilsētas vadošo klubu stratēģiju.

Par Rīgas ASK klubu un tā pašreizējo stāvokli trenerim ir savs skatījums: «Biju viens no iniciatoriem ASK kluba radīšanai un palīdzēju sakārtot struktūru, bet izrādās, ka, nomainoties vadībai un vietā nākot trekno gadu menedžeriem, kuriem nav saprašanas basketbolā, un kuri gāja Butauta pavadā, kuram svarīgs bija tikai rezultāts – pie kā esam nonākuši, tagad varam redzēt. Parādi klubam ir lieli, samaksāti tie nav, un komanda var izzust kā tāda, jo nedomāju, ka Rīgas dome vai vēl kāds to vēl varēs izglābt. Situācija ir katastrofāla, bet viņi tai pat laikā ņem jaunus spēlētājus – tā tāda ņirgāšanās par visiem kopumā,» norādīja treneris.

Valters ar ASK vārdu bija saistījis lielas cerības, taču uzskata, ka klubs finansiālās grūtībās nokļuva ne tikai pasaules ekonomiskās krīzes iespaidā, bet arī tādēļ, ka pie kluba atradās cilvēki, kas ir diezgan tālu no profesionālā basketbola.

«Liku lielas cerības uz ASK, bet... Nekādā gadījumā neuzskatu, ka vainīgs ir Šēnhofs, kurš pie tā kluba vispār netika pielaists un nodarbojās ar savu skolu un akadēmiju. ASK vadīja pilnīgi citi cilvēki, kuri no profesionālā basketbola bija ļoti tālu. Klintsona iecelšana bija ļoti liela kļūda, tāpat kā Butauta atstāšana amatā. Butauts paveica labu darbu - pacēla komandu, izcīnīja čempiontitulu, bet nākamajā gadā vajadzēja veidot attīstības modeli, jo bija lielas iespējas.»

Tāpat pieredzējušais speciālists pauda viedokli, ka ASK kluba ģenerāldirektors Visvaldis Klintsons nemāk atrast komandai naudu, bet gan prot to tikai iztērēt.

«Klintsons ir trekno gadu menedžeris - viņš nevar atrast tikpat labu ēdienu par mazāku naudu, kā tikai dārgā restorānā. Viņš nemāk atrast naudu, viņš ir tērētājs, nevis devējs, un tā ir gan viņa, gan daudzu citu problēma. Es neredzu iespējas, kā ASK varētu izdzīvot, un nevajag mānīt tautu.»

«Barons/LMT» prezidentam Ivo Zonnem var pārmest daudzas lietas, bet šajā ziņā nekādi - viņš ir ekonomists, nekad parādi viņam nebūs, un uzņēmums strādā. ASK pat pie bumbu noliktavām drīz netiks. Ja ASK grib nākotni, tad viņiem vajadzēja paņemt «Juniora» spēlētājus un varbūt kādus divus trīs pieredzējušākus, ko var atļauties, un nospēlēt līdz galam šo sezonu. Tajā komandā nekas nav kārtībā,» strikti uzsvēra treneris.

Ar VEF komandu Valters saista nākotnē lielus plānus: «Esam gatavi lēnām attīstīties, un baumas, ka mums ir finansiāli slikts stāvoklis, noraidu pilnībā. Kāds bija palaidis baumas, ka mums nav ko maksāt spēlētājiem un ka kāds grib ņemt nost mums spēlētājus. Mēs piesaistīsim labākos izlases spēlētājus, ko, pēc cenas skatoties, varēsim. Piesaistīsim talantīgus ārzemju spēlētājus un nākamgad iesim uz lieliem mērķiem,» sava kluba nākotnes plānus atklāja latviešu speciālists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu