Vasiļevskis: Drošības pēc ir jācenšas Valmierā izpildīt A normatīvu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis kopš sadarbības pārtraukšanas ar treneri Valentīnu Eiduku šogad pirmo reizi mērķtiecīgi negatavojas sezonas sākumam, bet gan plānveidīgi uzlabo formu sezonas atbildīgākajam startam - pasaules čempionātam.

Latvijas rekordistam Vasiļevskim, kurš pēc izgāšanās pērnā gada Londonas olimpiskajās spēlēs paguva izteikties par karjeras beigšanu, pieder sezonas labākais rezultāts Latvijā - 82,79 metri. Viņš ar to par diviem centimetriem apsteidz savu agrāko treniņu biedru Zigismundu Sirmo.

Tiesa, augustā Maskavā gaidāmā pasaules čempionāta A normatīvu, kas ir 83,50 metri, neviens latvietis vēl nav izpildījis. To Vasiļevskis cer paveikt šīs nedēļas beigās Valmierā paredzētajās Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensībās vai arī nākamajā nedēļā plānotajā Latvijas čempionātā.

«Šī sezona no manas līdzšinējās pieredzes atšķirtas ar to, ka vairs netrenējos pie Eidukas. Tāpat vairs negatavojas sezonas sākumam, bet mērķtiecīgi sevi gatavoju sezonas galvenajām sacensībām. Līdz ar to ceru, ka mana forma augstākajā punktā būs tieši tagad,» sarunā ar žurnālistiem izteicās Vasiļevskis.

«Biju aizbraucis uz treniņnometni pie Krievijas komandas, taču finanses neļauj man to darīt biežāk. Līdz ar to nespēju paveikt tik lielu tehnisko darbu, taču fiziskajā ziņā darbs tiek padarīts tāds pats kā iepriekš,» pauda sportists. «Šajā ziņā nekas nav mainījies, nekur neesmu atpalicis. Tehniskajā ziņā man nav cilvēka, kurš treniņos norādītu uz manām kļūdām. Treniņā tieku filmēts, bet kļūdas redzu tikai pēc tam mājās. Tās varu mēģināt labot tikai nākamajā treniņā.»

«Ja treneris ir uz vietas, viņš pie katra metiena var norādīt uz kļūdām. Tādā ziņā trenēties vienam ir grūtāk, taču pagaidām jau vēl es esmu labākais Latvijā. Viss iet uz priekšu,» pārliecināts ir Vasiļevskis.

«No vienas puses, spiedienu nejūtu, jo Latvijā man ir sezonas labākais rezultāts. Taču drošības pēc ir jācenšas Valmierā izpildīt A normatīvu. Tad akmens no sirds būs novēlies un varēšu mierīgi gatavoties pasaules čempionātam. Ja Valmierā nekas neizdosies, man atkal jāgatavojas Latvijas čempionātam, jo jebkurš jebkurā brīdī ar izpildītiem normatīviem var mani apsteigt,» izcēla šķēpmetējs.

Ikgadējās Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā sacensības Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā, notiks piektdien un sestdien.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu