Zatlers uzskata, ka ZRP izdevies izveidot «zvaigžņu komandu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdības galvenie uzdevumi ir skaidri. Tādēļ jo svarīgāks ir jautājums par to, kādi cilvēki īstenos solītās reformas un kļūst par ministriem, uzskata norāda Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers, uzsverot, ka ZRP izdevies izveidot «zvaigžņu komandu».

«Mēs visi zinām, kādi bija publisku amatpersonu izvirzīšanas principi vecajos laikos. Oligarhiskais modelis «Jūrmalgeitas» sarunās parādīja, ka tiek meklēts lielākais...jūs jau paši zināt, kas. Cita pieeja bija nodrošināt darbu ilggadējiem partiju aktīvistiem, neņemot vērā ne konkrēto cilvēku kvalifikāciju, ne spējas. Tā mums ir bijuši gan «nothing special» finanšu, gan ārlietu ministri, par kuru darbību sabiedrībai bija pamatotas šaubas,» norāda Zatlers.

Viņš uzsver, ka viens no iemesliem, kādēļ ZRP tika dibināta, bija izjaukt šo ministru meklēšanas kārtību. Par ministru ir jākļūst cilvēkam, kurš šim amatam ir piemērots un kvalificēts, nevis cilvēkam, kuram ministra amats, tā sakot, «pienākas» kādu partejisku iemeslu dēļ, norāda ZRP līderis.

«Tādēļ esam gandarīti, ka darbam jaunajā valdībā Zatlera Reformu partija ir spējusi deleģēt un piesaistīt cilvēkus, kuri ir jauni, moderni un kvalificēti. Jaunie ministru kandidāti ir cilvēki, par kuru godaprātu nav šaubu un kuriem nepiemīt deviņdesmito gadu politekonomiskās manieres. Es pat teiktu, ka mums ir izdevies izveidot «zvaigžņu komandu». Latvijai ir nepieciešami moderni ministri, kuri spēj ieviest pārmaiņas un ilgtermiņa domāšanu politikā,» saka Zatlers.

Viņš skaidro, ka divi no ministriem ir beiguši pasaules labākās universitātes – izglītības ministra kandidāts Roberts Ķīlis ir ieguvis doktora grādu Kembridžas universitātē, bet ekonomikas ministra kandidāts Daniels Pavļuts – maģistra grādu Harvarda universitātē, uzsverot, ka cilvēki ar šāda līmeņa izglītību Latvijas valdībā iepriekš nav strādājuši.

Runājot par vides un reģionālās attīstības ministra kandidātu Edmundu Sprūdžu, Zatlers norāda, ka viņš ir jaunās paaudzes uzņēmējs un menedžeris, kura galvenā kompetence ir informāciju tehnoloģiju jautājumi. «Sprūdža kungs ir tāds cilvēks, kurš dzīvē visu sasniedzis pats, būdams ļoti enerģisks un uzņēmīgs. Domāju, ka viņš varēs daudz darīt, lai padarītu pašvaldības par efektīviem pakalpojumu sniedzējiem, tostarp izmantojot informācijas tehnoloģiju potenciālu. E-pārvalde, moderni pašvaldību pakalpojumi, efektīvi risinājumi ir Sprūdža kunga stiprās puses,» sacīja Zatlers.

Kā norāda ZRP līderis, ārlietu ministrs kandidāts Edgars Rinkēvičs ir starptautiski atzīts kā viens no labākajiem ārlietu un aizsardzības jomas ekspertiem Latvijā. «Ņemot vērā, ka Rinkēviča kungs bija faktiskais NATO samita organizators Latvijā, domāju, ka mūsu valsts varēs būs mierīga arī par Eiropas Savienības prezidentūras gadu,» - tā Zatlers.

Rihards Kozlovskis ir pieredzējis jurists, kurš ir viens no zinošākajiem cilvēkiem Latvijā par iekšlietu sistēmu, uzskata ZRP līderis, norādot, ka viņš ir kalpojis Latvijas valstij faktiski visu savu apzināto mūžu – no ierindnieka līdz pulkvežleitenantam.

«Kozlovska kungs ir cilvēks, ar kuru, kā saka, var iet izlūkos,» tā par savas partijas ministra amata kandidātu izsakās Zatlers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu