Ziemeļkoreja paziņo, ka notēmējusi kaujas raķetes uz ASV (251)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkoreja otrdien nākusi klajā ar paziņojumu, ka tās armija ir kaujas gatavībā, bet raķetes un tālvadības artilērija ir notēmēta uz ASV teritoriju.

Ārvalstu mediji ziņo, ka Ziemeļkoreja vērsusi ieročus pret Guamas salu, Havaju salām un daļu Ziemeļamerikas.

Šāda asa Ziemeļkorejas reakcija bija paredzama, ņemot vērā, ka pagājušajā nedēļā ASV un Dienvidkoreja vienojās, ka kopīgi atbildēs uz visām provokācijām no Ziemeļkorejas puses.

Vienošanās garantē ASV atbalstu visām Dienvidkorejas atbildes operācijām uz Ziemeļkorejas provokācijām un ļauj Seulai pieprasīt papildu ASV spēku ievešanu, ja tā uzskata to par nepieciešamu.

Kā iepriekš ziņoja LETA, Dienvidkorejā ir izvietoti gandrīz 30 000 ASV karavīru, kuru skaitu nepieciešamības gadījumā iespējams viegli papildināt ar Japānā dislocētajiem spēkiem.

Jau iepriekš Ziemeļkoreja vairakkārt ir draudējusi uzbrukt ASV un Dienvidkorejai, turklāt tā norāda, ka var izmantot arī kodolieročus.

Komentāri (251)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu