Lielākā daļa Eiropas upju un ezeru neiztur ūdens kvalitātes standartus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: unsplash.com

Lielākajā daļā Eiropas upju un ezeru ūdens kvalitāte neatbilst pat minimāliem ekoloģiskajiem standartiem, vēsta «The Guardian».

Tikai 40 procenti virszemes ūdenstilpju Eiropā pēc Eiropas vides aģentūras veiktajiem testiem atrodas labā ekoloģiskā stāvoklī, kas nozīmē – nav pārāk piesārņotas.

Anglija upju un ezeru ūdens piesārņotības ziņā atrodas topa augšgalā. Kā norādījis Eiropas Savienības (ES) vides komisārs Karmenu Vella, kopš 2010. gada uzlabojumu ūdens kvalitātē tikpat kā nav.

«Ir vēl daudz kas jādara, lai visas upes, ezeri, piekrastes un pazemes ūdeņi būtu labā stāvoklī. Lai novērstu piesārņojumu no lauksaimniecības, rūpniecības un mājsaimniecībām, jāpieliek kopīgas pūles no visiem ūdens lietotājiem visā Eiropā,» sacīja Vella.

Populācijas pieaugums un intensīvā lauksaimniecība būtiski ietekmējusi virszemes ūdeņus Anglijā. Labāka situācija esot Skotijā, kur neatbilstoši standarta ekoloģiskie rādītāji novēroti 45 procentiem upju un ezeru.

ES direktīvas nosaka, ka līdz 2015. gadam valstīm bija jāpanāk upju un ezeru ūdens ekoloģiskā kvalitāte pienācīgā līmenī, taču tagad šī iecere, pēc zinātnieku aplēsēm, netiks sasniegta pat līdz 2020. gadam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu