Red Hat pieliek punktu bezmaksas Linux programmatūrai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ pazīstamais Linux programmu izplatītājs Red Hat paziņoja, ka lietotājiem vairs nepiedāvās bezmaksas Linux programmas, un aicināja klientus pāriet uz maksas Enterprise Linux programmām.

Paziņojumā, kas pieejams Red Hat mājas lapā, firma paziņoja, ka Linux versiju 7.1 līdz 8.0 apkopi un kļūdu novēršanas pakalpojumus pārtrauks šī gada 31. decembrī, bet Linux 9.0 — nākamā gada 30. aprīlī.

Red Hat Linux joprojām var lejupielādēt bez maksas, taču programmas pakotnes, kas maksāja no 39,95 līdz 149,95 dolāriem, vairs nav pieejamas. Firma paziņoja, ka turpmākas programmas versijas netiks izstrādātas.

Savu bezmaksas Linux produkciju, kas lietotājiem bija pieejama no 1994. gada, Red Hat raksturoja kā «universālu un nedārgu risinājumu, kas bija domāts visiem un visām vajadzībām». Savukārt maksas programmas Enterprise Linux, norāda Red Hat, ir saņēmuši daudzu aparatūras un programmatūras firmu sertifikātus.

Resursi internetā
Red Hat
 

Red Hat lietotājiem piedāvā izvēlēties vienu no divām programmatūras atjaunināšanas stratēģijām — pamata versiju Enterprise Linux, kas maksā sākot no 179 dolāriem, vai programmu izstrādātājiem paredzēto Fedora Project, kuru var lejupielādēt bez maksas.

Enterprise Linux ir pieejams trīs versijās: versija AS lieliem uzņēmumiem, ES vidējiem un maziem uzņēmumiem un WS lietošanai darbstacijās un galddatoros. Katra versija ir pieejama pamata, standarta un «premium» izpildījumā atkarībā no lietotāja izvēlētā atbalsta apmēra.

Pēc Red Hat datiem Enterprise Linux WS pamata versijas cena ir 179 dolāri, bet IBM zSeries un S/390 paredzētā «premium» līmeņa versija AS maksā 18 tūkstošus ASV dolāru.

Resursi internetā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu