HP sāks piedāvāt personālos datorus uz «Linux» bāzes

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HP

ASV tehnoloģiju gigants «Hewlett-Packard» (HP) plāno šā gada jūnijā 12 Āzijas valstīs sākt pārdot vairākus personālo datoru modeļus uz atvērtā koda operētājsistēmas «Linux» bāzes, ziņo Japānas avīze «Nihon Keizai Shimbun».

Šogad kompānija Āzijas tirgū, piemēram, Japānā, Ķīnā, Dienvidkorejā, Indonēzijā, Taizemē un Indijā, plāno pārdot apmēram vienu miljonu šādu datoru, vēstī avīze. Datoriem nepieciešamo operētājsistēmu un lietojumprogrammatūru piedāvās Japānas kompānijas.

Tā kā datori būs uz «Linux» bāzes, kas ir daudz lētāka nekā «Windows» operētājsistēma, šie datori maksās 400–1500 ASV dolāru (218,4–819 latus), kas ir par 180–360 ASV dolāriem (98,3–196,5 latiem) mazāk nekā līdzīgi datori uz «Windows» bāzes, norādīja avīze.

Sākumā HP datorus uz «Linux» bāzes plāno pārdot galvenokārt Āzijas tirgū, bet vēlāk, kad šādu datoru ražošana būs kļuvusi par rentablu biznesu, izvērst to arī Savienotajās Valstīs un Eiropā, raksta «Nihon Keizai».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu