Latvijas krievu kopienas kongresa dibināšanas sapulcē kongresa delegāti, izsakot bažas par badastreika dalībnieku veselības stāvokli, aicināja piecus krievu skolu aizstāvjus pārtraukt pret izglītības reformu vērsto badošanās akciju, un arī tās dalībnieki apsver iespēju drīzumā pārtraukt badastreiku.

Viens no badastreika dalībniekiem Igors Vatoļins sacīja, ka streikotāji apsvērs aicinājumu pārtraukt badošanos, taču norādīja, ka badastreiks tuvāko dienu laikā pārtraukts netiks.

Vatoļins norādīja, ka pēdējo dienu laikā gan no skolām, gan Saeimas deputātiem un pedagogiem, un skolu audzēkņiem saņemts aicinājums pārtraukt badastreiku. «Šie mudinājumi nāk no sirds, un mēs par to domāsim,» sacīja Vatoļins. Viņš atzina, ka vairāki no badastreika dalībniekiem nejūtas labi pēc 21 dienas ilgušā badastreika, taču uzsvēra, ka «tā nav nekāda PR akcija un lēmumu par badastreika pārtraukšanu rūpīgi apsvērsim».

Viņš pauda nožēlu par Latvijas varas iestāžu vienaldzību pret šo akciju un klajo tās ignorēšanu. Viņš norādīja, ka no amatpersonām rūpes par bada streikotāju veselības stāvokli izrādījušas tikai Krievijas, nevis Latvijas amatpersonas, atgādinot, ka streikotājus apmeklējis Krievijas vēstnieks Latvijā Igors Studeņņikovs. Vatoļins pauda cerību, ka drīzumā arī Eiropas institūcijas pievērsīs uzmanību krievvalodīgo cilvēku tiesību pārkāpumiem Latvijā un arī šeit notiekošajam badastreikam.

Sestdien Latvijas krievu kopienas kongresa dibināšanas sapulcē visi kongresa delegāti aicināja pārtraukt pret izglītības reformu vērsto badastreiku, paužot bažas par streikotāju veselības stāvokli.

Badastreiku 23. augustā sāka vairāki krievu skolu aizstāvji un solīja to pārtraukt tikai tad, kad tiks noteikts moratorijs izglītības reformai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp