Pret gripu var vakcinēt arī bērnus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Arhīvs

Jautājums: «Kāds ir vislabākais laiks, lai vakcinētos pret gripu, un vai šo poti var veikt arī bērnam. Pagājušajā gadā bijām vakcinējušies un neslimojām, bet bērns gripas laikā nedēļu nogulēja ar augstu temperatūru. Ģimenes ārste saka: labāk bērnu nevakcinēt (man šķiet, viņa vienkārši nevēlas uzņemties šo atbildību vai arī nav pietiekami kompetenta), bet es savukārt uzskatu: labāk lai bērns saņem poti un neslimo nekā nedēļu mokās un nevar iet uz dārziņu.»

— Vislabākais laiks, kad vakcinēties pret gripu, ir septembris un oktobris, proti, pirms gripas sezonas sākuma.

Latvijā ir reģistrētas vairākas vakcīnas pret gripu, ar kurām var vakcinēt arī bērnus. Tomēr jāņem vērā, ka šīm vakcīnām ir nedaudz atšķirīgas rekomendācijas attiecībā uz vecumu, kurā var sākt vakcināciju, kā arī nepieciešamo pošu skaitu. Parasti agrāk nevakcinētiem bērniem tiek rekomendētas divas potes ar mēneša intervālu. Jebkurš jautājums par konkrēta bērna vakcināciju ir jāapspriež ar ģimenes ārstu un jāizvēlas piemērotākā vakcīna.

Šai konkrētā gadījumā iesaku vēlreiz pārrunāt ar ģimenes ārsti iemeslus, kādēļ viņa neiesaka bērnu vakcinēt, un, ja lasītājai ir pamatotas šaubas, ka ģimenes ārstei nav pietiekams pamatojums, lai neieteiktu bērnam vakcināciju, varētu vērsties pie cita speciālista vakcinācijas kabinetā, ar kuru pārrunāt iespējas bērnu vakcinēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu