Foto: «Latvijas Pasts»

Atzīmējot ASV prezidenta vizīti Rīgā, Latvijas Pasts izdod īpašu aploksni un speciālo zīmogu, portālu «Apollo» informē VAS «Latvijas Pasts» Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Vija Kasakovska.

Aploksni rotās pasaules kartes kontūras, uz tās būs attēlota zemeslode ar Rīgas pils skatu, ASV un Latvijas karogiem un uzrakstu «ASV prezidenta Džordža Buša vizīte Rīgā». Aploksnes autors ir mākslinieks Ludis Danilāns. Zīmogā būs attēlotas Latvijas neatkarības simbola — Brīvības pieminekļa — trīs zvaigznes.

Zīmogošana notiks sestdien, 7. maijā, no pulksten 8 līdz 16 Rīgas 12. pasta nodaļā, Brīvības ielā 152. Aploksnes tirāža ir 3000 eksemplāru. Sveicot ASV prezidentu Džordžu Bušu Rīgā, Latvijas Pasta ģenerāldirektors Gints Škodovs vērsies ASV vēstniecībā ar lūgumu nodot prezidenta kungam dāvanu — īpašās aploksnes eksemplāru, kuru rotā speciālais zīmogs. Dāvanas noformējumā izmantota arī 2004. gadā izdotā pastmarka, kurā attēlota Brīvības statuja ASV un Brīvības piemineklis Latvijā, kā arī abu valstu karogi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp