«Bildēs» - «Morning After» un «Labvēlīgais tips»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2.decembrī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā festivāla «Bildes 2005» ietvaros notiks koncerts - veltījums «Saldajiem astoņdesmitajiem...», ko vadīs Andris Freidenfelds un Roberts Gobziņš.

Koncertā piedalīsies:

  • JAUNO grupu un Latvijā populāru mūziķu kopprojekti – Ak69 & Roberts Gobziņš, LMNH & Adrians Kukuvass, Morning After & Labvēlīgais tips, Mēness Pasts & Boriss Rezņiks, Faceless & Aigars Grauba, Habemus, Hertz & Agnese, Post marka & Igo, Suņa stunda & Ieva Akuratere, Vertigo & Armands Alksnis, Guntis Veits, Daylight & Jānis Grodums.
  • «BILDĒS» sevi jau pieteikušās grupas – Paralēle, Gain fast, Hospitāļu iela, H2O, Busy Bee, Astro`n`out, Divkosīgie zuši, IndyGo, The Briefing, Superhuman.

Šajā un turpmākajā publikācijās nedaudz iepazīstināsim ar jaunajām grupām un kopprojektiem.

Rīts pēc - «Morning After»

Muzikālās apvienības «Morning After» pirmsākumi meklējami 2003. gada nogalē, kad 6 radošām idejām bagāti puiši – Toms Rudzinskis (alta saksofons), Nauris Kolmanis (tenora saksofons), Miķelis Studers (ģitāra), Jānis Olekšs (basģitāra), Māris Vitkus (taustiņinstrumenti) un Edgars Runcis (bungas) nolemj eksperimentēt ar jazz, funk un rock mūzikas elementiem. Drīz grupas instrumentālajam sastāvam pievienojas arī vokāliste Agate Dombrovska, kuras apburošais balss tembrs kļūst par neatņemamu grupas skanējuma sastāvdaļu.

«Morning After» tulkojumā no angļu valodas nozīmē «rīts pēc». Apvienības mūziķi uzsver, ka tas ir rīts, kurā rodas jaunas idejas, līdz ar to arī iespējas piedāvāt ko vēl nebijušu. Tas ir «rīts pēc» jau sen zināmā un ierastā. Romantiska, enerģiska, kaislīga mūzika un izpildījums!

Radošā procesā, kas ietver nebeidzamus eksperimentus ar mūzikas instrumentiem un balsi, top jaunas melodijas. Katru gadu tiek izvēlēts noteikts mūzikas virziens, kas iespaido radīto dziesmu skanējumu un izpildījuma manieri. Par savas mūzikas pamat stiliem varētu uzskatīt jazz, funk un rock improvizācijas.

Jau 2004. gada vasarā grupa debitē uz lielās skatuves, piedaloties dažādos Latvijā rīkotajos jauno grupu konkursos (Tu esi pamanīts 2004, Sinepes un Medus «Cerību skatuve», Rumbas roks 2004). «Morning After» nepaliek nepamanīti un iegūst balvu nominācijā «Skatītāju simpātija» (Tu esi pamanīts 2004), kā arī izcīna godpilno 3. vietu (Rumbas roks 2004). Ieguldītais darbs nesis augļus un šogad grupa piedalās festivālā «Sinepes un Medus» lielajā konkursā, kur iegūst 1 vietas nominācijās: «Labākais pianists», «Labākais pūtējs» un «Labākais skatuves tēls».

Paralēli mācībām profesionālās izglītības iestādēs jaunie mūziķi aktīvi koncertē dažādos Rīgas klubos (LMA Studentu klubs, Spalvas pa gaisu, Kabata), festivālos («Bildes», «Zem viena jumta», «Bauzland», «Tabūns», «Zem viena Jumta»), kā arī privātos pasākumos. Pēdējā pusgada laikā grupa ir apbraukājusi lielākās Latvijas pilsētas sniedzot koncertus SWH «Priekšnams» tūres ietvaros. Šajā vasarā grupa piedalās NOKIA «Extreme tuss» organizētajā tūrē, kas viesojas Rīgā, Liepājā, Valmierā un Ventspilī. Grupa piedalījās arī šīs vasaras karstākajā pasākumā Liepājas «Baltic Beach party» 22.jūlija koncertā.

Intensīvu mēģinājumu rezultātā, 2004. gadā grupa ierakstīja savu pirmo singlu «First», ar kuru piedalījās «Priekšnams TV» starptautiskajā konkursā. Zīmīgi piebilst, ka Latvijas klubos šis singls izskanējis arī koncertējot SWH «Priekšnams» rīkotās tūres ietvaros.

Grupa tikko beigusi darbu pie sava jaunā singla «Saucu tevi» ieraksta un tas ir nokļuvis SWH «Priekšnama» topā, kā arī ieguvis rotācijas laiku oktobra mēnesī SWH ēterā.  Grupa šogad uzsāka sadarbību ar režisoru un pasniedzēju no Vācijas Dirku Hojeru, piedaloties viņa veidotās filmas, sadarbībā ar Latvijas augstskolu studentiem, «SASKARSME» fona mūzikas un tituldziesmas izpildē. Morning after oriģināldziesma «Error» skanēs kā galvenā tēma filmas fona mūzikai.

Pēdējais no grupas panākumiem bija piedalīšanās SWH programmas «Lielais vakara koncerts» ēterā šā gada 20.oktobrī.

Dalībnieki:

Toms Rudzinskis (17) – Alta saksofons

Nauris Kolmanis (19) – Tenora saksofons

Jānis Olekšs (19) – Basģitāra

Miķelis Studers (18) – Soloģitāra

Edgars Runcis (26) – Bungas

Māris Vitkus (19) – Taustiņinstrumenti

Agate Dombrovska (20) – Vokāls

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu