Ieva Akuratere un «Suņa stunda»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2. decembrī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā festivālā «Bildes 2005» notiks koncerts veltījums «Saldajiem astoņdesmitajiem...», ko vadīs Andris Freidenfelds un Roberts Gobziņš.

Koncertā piedalīsies:

  • Jauno grupu un Latvijā populāru mūziķu kopprojekti: «Ak69» & Roberts Gobziņš, «LMNH» & Adrians Kukuvass, «Morning After» & «Labvēlīgais tips», «Mēness pasts» & Boriss Rezņiks, «Faceless» & Aigars Grauba, «Habemus, Hertz» & Agnese, «Post marka» & Igo, «Suņa stunda» & Ieva Akuratere, «Vertigo» & Armands Alksnis, Guntis Veits, «Daylight» & Jānis Grodums.
  • «Bildēs» sevi jau pieteikušās grupas: «Paralēle», «Gain fast», «Hospitāļu iela», «H2O», «Busy Bee», «Astro`n`out», «Divkosīgie zuši», «IndyGo», «The Briefing», «Superhuman».

Šajā un turpmākajā publikācijās nedaudz iepazīstināsim ar jaunajām grupām un kopprojektiem.

«Suņa stunda»

Mēs esam Latvijas Kultūras akadēmijas dramaturģijas kursa studenti, un tādēļ katra «Suņa stundas» dziesma ir kā īsfilma. Mēs cenšamies noķert mirkļus no mūsu līdzcilvēku ikdienas. Šādā veidā smaidām paši un redzam smaidām arī savus klausītājus.

Grupas sastāvs:

  • Andris Gauja — ģitāra, balss
  • Jānis Lācis — balss, blumizers
  • Ilvars Zālītis — basģitāra
  • Zane Eglīte — taustiņi, balss
  • Jānis Kalve — ģitāra, basģitāra
  • Ansels Kaugers — ģitāra, balss

Grupas pamatsastāvs — Andris Gauja, Jānis Lācis, Jānis Kalve, Ansels Kaugers — ir veidojies 2004. gada beigās Rīgā, Latvijas Kultūras akadēmijas telpās. Pirms dažiem mēnešiem mums pievienojās pianiste Zane Eglīte un vēlāk basģitārists Ilvars Zālītis, kas sākumā iesaistījās kā skaņu ieraksta veidotājs, bet vēlāk arī kā dziesmu līdzautors.

Grupai «Suņa stunda» koncertu pieredze tikai veidojas — augusta beigās piedalījāmies jauno grupu konkursā «Tu esi pamanīts» (kur grupa koncertēja nepilnā sastāvā), arī festivālā «Ūdensgabali 2005», esam spēlējuši uz Jaunā Rīgas teātra un Valmieras teātra skatuves, kur grupas dziesmas veidoja mūsu eksperimentālo izrāžu skaņu noformējumu. Tomēr visvairāk tiek spēlēts neformālos sabiedriskos pasākumos plašam klausītāju lokam. Tieši tāpēc «Suņa stundas» stilu ir grūti definēt. Paši to dēvējam par «uz roku virzītu teātra šlāgeri», kura žanriskie meklējumi turpinās muzikālās komēdijas virzienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu