«Bildes» iet pilnā sparā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad mūzikas un mākslas festivāls «Bildes» atzīmē savu 20 gadu jubileju. Jau kopš mēneša sākuma notiek dažādi pasākumi, bet īstais «Bilžu» piesitiens tomēr būs šonedēļ.

Pagājušajā nedēļā «Bildes» apdzīvoja klubu «Kaļķu vārti», un, kā pārliecinājās šo rindu autors, festivāls savu šarmu nav zaudējis – uz to joprojām sanāk mūziķi un to atbalstītāji, radot it kā savdabīgu tusiņu, kur festivālam ir kopā sasaukšanas oreols.

Savukārt šonedēļ paredzēts «Bilžu» noslēguma akords, kas izskatīsies kā četri koncerti Kongresu namā: jauno un mazpazīstamo grupu kopkoncerts ar festivāla veterāniem 2. decembrī, pasākums bērniem un «Bilžu» veterānu koncerts 3. decembrī, kā arī lielkoncerts «Dzimuši «Bildēs»» 4. decembrī.

No jaunajām grupām šoreiz tiesības atrasties uz «Bilžu» skatuves ieguvuši AK69, Lietotas mēbeles no Holandes, Morning After, Mēness pasts, Faceless, Habernus, Hertz, Post Marka, Suņa stunda, Vertigo un Daylight. Ņemot vērā, ka Bildes bieži bijušas kā tramplīns turpmākajā grupu karjerā, šiem komandu nosaukumiem ir vērts pievērst lielāku uzmanību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu