Bono kampaņu dēļ grupā U2 veidojas spriedze

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Grupas U2 līderis Bono atzīst, ka viņa iesaistīšanās globālās nabadzības apkarošanas kampaņās izraisījusi grupā spriedzi.

Bono bija norūpējies par to, ka viņa iesaistīšanās nabadzības apkarošanas kampaņās varētu likt viņam pamest leģendāro grupu, viņš pavēstīja intervijā BBC «Radio 4» programmai «Today».

Dziedātājs kopā ar mūziķi Bobu Geldofu rīkoja arī kampaņu «Make Poverty History campaign» un «Live 8» koncertu.

Bono stāstīja, ka viņa darbība kampaņās grupas biedrus izbrīnījusi.

Bono, Lerijs Malens, ģitārists «The Edge» un basģitārists Adams Kleitons darbojas grupā kopš tās izveidošanas 1977.gadā Dublinā, kad viņi vēl bija skolēni.

Bono ir slavens ar saviem skatuves paziņojumiem par nabadzību pasaulē grupas U2 koncertos.

Tai pašā laikā dziedātājs atzina, ka pārējie grupas dalībnieki «garīgi un finansiāli ļoti atbalsta darbu, ko es daru, bet viņi ir rokenrola grupā, un pirmais rokenrola grupas darbs ir nebūt garlaicīgiem».

«Tāpēc mums ļoti jāuzmanās ar manis laišanu par tālu,» viņš sacīja, piebilstot, ka grupas bundzinieks Malens viņa skatuves runām par nabadzību uzņem laiku.

«Bija viens brīdis, kad es domāju, ka tikšu izmests no grupas par šīm lietām,» viņš piebilda. «Cilvēki vienkārši atklāti ņirgājās, un man radās sajūta, ka es esmu nasta uz manas grupas kakla, darot šāda veida darbu.»

Dziedātājs bažījās arī par to, ka viņa viedoklis nomāks skatītājus, taču, viņaprāt, tas nav noticis.

«Cilvēki tur ārā ir gudri. Viņi zina, ko tu dari, viņi zina kompromisus, uz kuriem tu izej, viņi to saprot,» stāstīja Bono. «Mūsu klausītājiem šķiet, ka viņiem caur mani ir spēcīgāka balss, un grupa to redz.»

Pārējie grupas biedri tagad atzīst, ka U2 fani novērtē viņa darbu, uzskata dziedātājs.

Viņš piebilda, ka vienošanās par palīdzības sniegšanu un parādu atlaišanu nabadzīgajām valstīm, kas jūlijā tika panākta G8 valstu sammitā Glenīglsā, ir ļoti liels solis uz priekšu, lai sasniegtu mērķi uz pusi samazināt nabadzību līdz 2015.gadam.

Tai pašā laikā Bono bija mazāk optimistisks par šomēnes paredzētajām Pasaules Tirdzniecības organizācijas sarunām Honkongā, jo neizdodas panākt taisnīgāku tirdzniecību ar jaunattīstības valstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu