«Līvi» strādā Dublinā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/N.Mežiņš

Nedaudz vairāk kā pirms nedēļas grupas «Līvi» dalībnieki pa latviešu jau iestaigāto taciņu devās uz Īrijas galvaspilsētu. Arī mūziķi tāpat kā daudzi citi turp brauca strādāt.

Atšķirība tikai tā, ka viņi negatavojās darbam sēņu plantācijās, un puišu rosība ilga vienu nakti. Dublinas klubā «Temple Bar Music Center» notika Līvu koncerts. Grupas dalībnieki pēc šā nelielā ceļojuma visi kā viens iedvesmoti atzīst, ka labprāt dziedātu tur vēl kādu reizi. Koncerta organizētāji jau apsolījuši šādu iespēju sniegt.

Tie, kas piektdienas naktī kādu iemeslu dēļ atradās Rīgas lidostā, starp lidmašīnu gaidītājiem manīja arī grupas «Līvi» dalībniekus, kuri, bruņojušies ar instrumentiem un fotoaparātiem, devās uz Īriju.

Pirmais kopīgais piedzīvojums pēc trīs stundu lidojuma bija masveida pārģērbšanās Dublinas lidostā. Tā tika veikta ar lielu sajūsmu par salīdzinoši siltajiem laika apstākļiem. Ziemas cepures taisnā ceļā nokļuva somās. Pēc pusstundu ilga brauciena puiši jau varēja iekārtoties trīs viesnīcas numuriņos – Jānis Grodums kopā ar Guntaru Mucenieku, mazākā numurā Ainars Virga, bet plašākās istabas ērtības baudīja Egils Mežs, Māris Zīlmanis un Edijs Šnipke. Drīz ieradās arī koncerta organizētāji, divi latviešu puiši – Aivars Gūtmanis, kurš jau piecus gadus Īrijā uzstāda ugunsdrošības sistēmas, un Artūrs Giriks, kurš Dublinā mīt jau trīs gadus un strādā gan noliktavā, gan vietējā bārā.

Koncerta dienas rīts sākās vēlā pēcpusdienā. Tik vien bija laika kā paēst un doties uz tā norises vietu. Pēc vairākas stundas ilgušā mēģinājuma plkst. 20.30 «Līvi» kāpa uz skatuves. Zāle bija pilna – pārsvarā Īrijā mītošie latvieši, vietējos manīja tikai retumis. Apmeklētāju vidējais vecums tā ap gadiem trīsdesmit. Pēc publikas lūguma puiši uz skatuves kāpa atkārtoti, un tā vairāk nekā divu stundu laikā tika nospēlēts vairāk nekā divdesmit dziesmu.

Kad koncerts bija beidzies, mūziķiem pazīstamie fani kopā ar grupu kādu laiku atpūtās aizkulisēs. Savukārt uz viesnīcu puiši nedevās ar taksometru vai autobusu, bet lepnā zirga pajūgā. Tur vakarēšana turpinājās – nu jau bez faniem.

Svētdien Edija draugi Līvus veda ekskursijā pa Dublinas bāriem. Taču arī pilsēta nepalika neredzēta – vēlā pēcpusdienā grupa divstāvu autobusā devās ekskursijā pa Īrijas galvaspilsētu. Pamanījuši, ka tur netrūkst skaistu baznīcu un citu celtņu, taču visspilgtāk atmiņā palikusi vairākus kvartālus lielā Guinness alus darītava.

Jau ap pusnakti puiši devās uz lidostu, lai sešos no rīta būtu Rīgā. Tur viņus gaidīja ne visai patīkams pārsteigums – mašīnu, ar kuru puiši bija atbraukuši no Liepājas, lielajā aukstumā iedarbināt tā arī neizdevās. Tādējādi uz savu dzimto vēju pilsētu «Līvi» devās ar autobusu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu