Āfrikas Nāciju kausa finālā tiksies Ēģipte un Kotdivuāra

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālā tiksies Ēģiptes un Kotdivuāras futbola valstsvienības.

Ēģiptes futbola izlase pusfinālā ar 2:1 (1:0) uzvarēja Senegālu.

Spēles 37. minūtē, realizējot 11 metru soda sitienu, rezultātu atklāja Ēģiptes futbolists Ahmeds Hasans, bet senegālietis Mamadu Njangs otrā puslaika septītajā minūtē to izlīdzināja. Uzvaru Ēģiptei nodrošināja Amra Zaki precīzais sitiens deviņas minūtes pirms spēles beigām.

Otra fināliste ir Kotdivuāras futbola izlase, kas pusfinālā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Nigēriju.

Uzvaras vārtus otrā puslaika pašā sākumā guva Anglijas čempionvienības «Chelsea» uzbrucējs Didjē Drogbā.

Kotdivuāra Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālā spēlēs otro reizi — 1992. gadā Senegālā izlase turnīrā uzvarēja.

«Mēs nespēlējām labi, šī bija mūsu sliktākā spēle turnīrā,» pēc mača norādīja Nigērijas izlases treneris Ostins Eguvēns, «pretinieki mūs apspēlēja visās jomās. Iespējams, tas bija saistīts ar nogurumu, bet bumbas kustība mums bija lēna.»

Kotdivuāras izlases treneris Anrī Mišels savukārt atzina, ka ir ļoti priecīgs par savas komandas progresu pēdējo gadu laikā. «Esmu ļoti apmierināts ar manas gados jaunās komandas, kas īsti izveidota tikai pirms apmēram diviem gadiem, sniegumu,» norādīja treneris. «Mūsu mērķi bija kvalificēties Pasaules kausam un Nāciju kausam, tos abus esam sasnieguši. Šajā turnīrā mūsu mērķis bija kvalificēties katrai nākamajai kārtai, izskatās, tas strādā tīri labi.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu