Amerikāņi cenzē «Rolling Stones»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mick-jagger.com

Amerikāņu televīzijas bosi bija pakļāvuši cenzūrai leģendārās britu grupas «Rolling Stones» uzstāšanos amerikāņu futbola fināla «Superbowl» pārtraukumā — tāpēc, ka šovs ir bijis pārāk tiešs.

ASV televīzijas kanāls ABC izgrieza vārdus no divām dziesmām, lai neaizvainotu kādu no gandrīz miljarda skatītājiem lielajā šovā. Tiks izgriezti vārdi «Tu, tu liec mironim nākt» no dziesmas «Start Me Up» un «Vai es esmu viens no taviem gaiļiem?» dziesmā «Rough Justice». Grupas lielākais hits «Satisfaction» palika neapgraizīts.

ABC bija satraucies, ka neiznāk kāds aizvainojošs misēklis kā pirms diviem gadiem, kad, uzstājoties Dženetai Džeksonei un Džastinam Timberleikam, dziedātāja atkailināja savu labo krūti, kuru redzēja 800 miljoni skatītāju. Toreiz kanālam CBS bija jāmaksā 550 tūkstošu dolāru liela soda nauda. Pagājušogad šovā piedalījās Pols Makartnijs, radot situāciju, ka viņa uzstāšanās varētu aizskart kādu skatītāju vai reklāmdevēju.

Šogad bija panākta vienošanās ar «Rolling Stones», un ABC uzskatīja, ka tas ir riskanti. Kompānija izmantoja piecu sekunžu aizkavēšanu starp uzstāšanos un tās pārraidi. Tāpat ABC nogrieza skaņu Mika Džegera mikrofonam nevēlamajās vietās. Amerikas nacionālās futbola līgas pārstāvis Braiens Makārtijs uzsvēra: «Rolling Stones» zināja par mūsu plānu vienkārši samazināt skaņu Mika Džegera mikrofonam divos attiecīgajos momentos. Mēs vienojāmies par šo plānu jau agrāk. Grupa zināja par to un piekrita.» Jāatgādina, ka šī nav pirmā reize, kad leģendārā grupa saskaras ar savu dziesmu tekstu mainīšanu. 1967. gadā grupa parādījās Eda Salivena šovā.

Grupa dziedāja «Let"s Spend The Night Together» («Pavadīsim nakti kopā»), bet Salivens uzstājīgi pieprasīja, lai tā dziedātu «Let's Spend Some Time Together"(«Pavadīsim kādu laiku kopā»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu