Strauji tuvojas festivāls «Rīgas ritmi 2006»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskais mūzikas festivāls «Rīgas ritmi 2006» šogad notiks no 3. līdz 9. jūlijam. Koncertu programmas bagātība būs vairāki «Grammy» balvu ieguvēji, nominanti un daudzveidīga mūzikas žanru dažādība.

Festivāla «Rīgas ritmi 2006» spožākais briljants neapšaubāmi ir Dianne Reeves, kas nupat saņēmusi prestižo «Grammy» balvu «Labākais džeza vokāla albums» Džordža Klūnija filmas «Good Night, And Good Luck» saundtreku. Četras reizes «Grammy» balvu saņēmusī māksliniece patlaban tiek dēvēta par vienu no izcilākajām džeza vokālistēm pasaulē.

Bugge Wesseltoft ir plaša spektra pianists, kas saņēmis trīs Norvēģijas «Grammy» balvas! No šā mākslinieka uz skatuves var sagaidīt neparedzamo — mūzika no melodiskām klavieru skaņām brīžiem var pārtapt fantastiskā skaņas vētrā. Bugge pārsteidz ar savu multimediālo skaņas, attēla un gaismu sintēzi.

«Grammy 2006» balvai «Labākais latīņu džeza albums» nominētais Omārs Sosa no Kubas ir ne tikai viens no labākajiem Kubas pianistiem, bet arī komponists, producents un perkusionists. «Sosa veido pavisam jaunu latīņu un amerikāņu džeza sintēzi,» raksta žurnāls «Billboard». Savu skaņdarbu dzestro un oriģinālo skanējumu Sosa iegūst, ļaujot mijiedarboties pasaules mūzikai ar elektroniskajiem elementiem.

Īpaša festivāla pērle būs Yasmin Levy. Māksliniece dzied Ladino stilā, kas radies 15. gadsimtā ar flamenko ietekmi, saplūstot ebreju un spāņu kultūrai un valodai.

Starp festivāla viesiem būs arī «Latin Goove Orquestra», «Dhafer Youssef & Nguyen Le», «Silvana Malta & Airto Moreira», «Nordic Sounds meets Pizolla».

«Rīgas ritmu 2006» meistarklasēs tiks iepriecināti vokālisti, jo pasniedzēja būs dziedātāja un pedagoģe no Jaunanglijas konservatorijas Bostonā Dominique Eade, kas sagatavojusi vairākus «Grammy» balvas nominantus. Meistarklases pasniegs arī Bugge Wesseltoft un perkusionists Airto Moreira no Brazīlijas.

Pirmo reizi Latvijas mūzikas vēsturē notiks Showcase jeb Latvijas mūziķu un grupu piedāvājums! Ārzemju producentu un festivālu direktori ieradīsies Latvijā, lai iepazītos ar mūsu džeza mūziķiem un grupām. Intars Busulis, «Cosmos», Biruta Ozoliņa un grupa «Patina», kā arī daudzi citi mūziķi iepazīstinās ārzemju viesus ar savu talantu. Showcase būtība ir iepazīstināt ar sevi un rast iespēju piedāvāt mūsu mūziķiem uzstāties ārpus Latvijas.

Biļešu tirdzniecība uz Dianne Reeves koncertu sāksies 24. aprīlī «Biļešu servisa» kasēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu