Prohorenkovs trenējas ar «Skonto»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Andrejs Prohorenkovs pametis Maskavas «Dinamo» nometni un trenējas kopā ar «Skonto». Tiesa gan, vienīgi vasarā Prohorenkovs varēs pāriet uz «Skonto» vai kādu citu klubu, jo līdz 30. jūnijam viņam ir spēkā kontrakts ar «Dinamo».

2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs kļuva par pavērsiena punktu Prohorenkova karjerā, jo spēlētāju, kurš Portugālē visos trijos mačos izgāja Latvijas izlases sākumsastāvā, noskatīja Maskavas «Dinamo» saimnieki. Šis bagātais Krievijas premjerlīgas klubs par miljonu ASV dolāru nopirka Prohorenkovu no Izraēlas komandas Telavivas «Maccabi», un Andrejs parakstīja līgumu uz diviem gadiem.
Tomēr šajā laikā viņam tā arī neizdevās parādīt sevi no labākās puses «Dinamo» komandā, kurā pastāvīgi mainījās treneri un masveidā tika pirkti jauni futbolisti. Vienbrīd Prohorenkovs tika izīrēts Telavivas «Maccabi», bet pēc tam atgriezās Maskavā. Andrejs nebija vajadzīgs arī pašreizējam «Dinamo» galvenajam trenerim Jurijam Sjominam, un uzbrucējs uzsāka cita kluba meklējumus.

Janvārī nopietnu interesi par Prohorenkovu izrādīja pazīstamais Vācijas klubs «Kaiserslautern», taču šī interese atslāba, kad «Dinamo» paprasīja par mūsu futbolistu miljonu dolāru. Svētdien šo informāciju apstiprināja arī Prohorenkovs: «Vācieši pateica, ka negrib dažu mēnešu dēļ maksāt par mani tik iespaidīgu summu – tad jau labāk pagaidīt līdz vasarai, kad beigsies mans līgums ar Dinamo.»
Kontrakts ar Maskavas komandu Prohorenkovam beigsies 30. jūnijā, un pēc tam viņš kā brīvais aģents varēs pāriet uz jebkuru citu klubu bez transfēra maksas.

Ziemā Prohorenkovs trenējās kopā ar «Dinamo» trešo komandu, taču nesen nolēma, ka jāmeklē citas treniņu iespējas: «Šajā komandā trenējas astoņpadsmitgadīgi puiši, kas spēlē pilsētas čempionāta līmeņa turnīrā. «Dinamo» pieredzējušie futbolisti tajā nepiedalās.»

29 gadus vecais futbolists pēdējās nedēļās apgrozās Latvijā un kā skatītājs sastopams LMT virslīgas mačos. Pirms sezonas sākuma Prohorenkovu savā rīcībā mēģināja iegūt divi virslīgas klubi: «Jūrmala» un «Ditton», taču arī viņu nodomiem svītru pārvilka «Dinamo» amatvīru finansiālās prasības. Tagad Prohorenkovs uzsācis treniņus kopā ar «Skonto": «Aprunājāmies ar treneri Juriju Andrejevu, un viņš palūdza «Skonto» treneriem, lai man dotu iespēju trenēties šajā komandā. Šis lūgums tika uztverts atsaucīgi, un tagad trenējos kopā ar «Skonto». Iespējams, ka to darīšu līdz pat vasarai. Katrā ziņā tā ir laba iespēja gatavoties pirms gaidāmā Latvijas izlases mača pret ASV.»

«Skonto» komandai, kas pirmajās divās virslīgas kārtās nespēja gūt nevienus vārtus, uzbrucējs Prohorenkovs varētu noderēt, taču viņu drīkst pieteikt virslīgai ne ātrāk kā 1. jūlijā, kad atvērsies vasaras pārejas perioda logs. «Skonto» galvenais treneris Pols Ešvorts gan uzskata, ka pagaidām ir pāragri runāt par šā masīvā uzbrucēja pievienošanos viņa vadītajai komandai: «Prohorenkovs trenējas kopā ar mums vienīgi tāpēc, lai uzturētu sportisko formu. Tagad vēl nevar runāt par viņa pievienošanos Skonto, jo mēs katru potenciālo jaunpienācēju rūpīgi pārbaudām. Pat Latvijas izlases kapteinis Vitālijs Astafjevs pavadīja Skonto komandā sešas nedēļas ilgu pārbaudes laiku, un tikai pēc tam mēs parakstījām līgumu ar viņu.»

Arī Prohorenkovs pagaidām skeptiski runā par savu iespējamo nokļūšanu kādā no Latvijas klubiem: «Pirmkārt, man jāatgūst laba sportiskā forma. Otrkārt, vispirms gribu pamēģināt nokļūt kādā no ārzemju klubiem – piemēram, jāskatās, cik reāla vasarā būs iespēja pāriet uz Kaiserslautern. Vienīgi pēc tam domāšu par Latvijas klubu piedāvājumiem.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu