Jaundžeikars: Gājiens būs bīstams

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/B.Aprāne

Iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars (LPP) pirmdien tikās ar lielāko Latvijas reliģisko konfesiju pārstāvjiem, lai apspriestu drošības un kārtības jautājumus seksuālo minoritāšu gājienā «Rīgas Praids 2006».

Pareizticīgo baznīcas mācītājs Nikolajs Tihonirovs uzsvēra, ka nedrīkst atļaut rīkot seksuālo minoritāšu pasākumus Latvijas universitātes stadionā. «Tas ir tuvu mūsu svētvietai, Rīgas sieviešu klosterim. Tā būs ņirgāšanās par visu pareizticīgo jūtām. Pasākumam vispār nav jānotiek, jo tas aizskar lielākās Latvijas iedzīvotāju daļas morāli un aizskar personīgi katru kristieti Latvijā. Tas ir izsaukums un provokācija pret mūsu reliģijām,» sacīja mācītājs.

Arī Jaundžeikars norādīja, ka, viņaprāt, gājienu rīkot nevajadzētu. «Ja es izlemtu un būtu organizators, tad katrā ziņā es to neorganizētu. Ja mērķis ir runāt par iecietību, tad pašlaik ir panākts pretējais,» sacīja ministrs. Viņš piebilda, ka nekārtības Rīgas ielās, īpaši kad Latvijā viesojas daudz ārvalstu viesu un augstu amatpersonu, nav vajadzīgas.

Jaundžeikars norādīja, ka gājiens ir bīstams, jo liela sabiedrības daļa ir pret šo parādi – par to liecina gan 17 000 savākto parakstu pret gājienu, gan drošības dienestu rīcībā esošā informācija.

Iekšlietu ministrs uzskata, ka gājiena laikā nodrošināt kārtību un drošību būtu sevišķi sarežģīti. Viņš norāda, ka salīdzinoši 16. martā to izdarīt ir pat vienkāršāk, jo ir zināmas konkrētas organizācijas, kas varētu rīkot nekārtības, taču šajā gadījumā to prognozēt esot sarežģītāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu