Kas var būt jaukāks, kā piektdienas vakarā palutināt sevi ar ko gardu! Aizmirstam par taukvielām un ļaujamies nelielam našķim!
Uzkoda ballītei - glazēti vistas spārniņi
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams
- 90 ml tomātu mērces
- 90 ml bārbekjū mērces
- 1 ed.k. Vusteras mērces
- 70 g brūnā cukura
- 1/2 tējk. paprikas pulvera
- sāls, melnie pipari
- 12 trijās daļās sagriezti vistas spārniņi bez spārnu galiņiem
- lapu salāti dekoram
Pagatavošana
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 230 grādiem.
2. Cepamplāti izklāj ar cepampapīru.
3. Lielā bļodā samaisa tomātu, bārbekjū un Vusteras mērci, brūno cukuru, paprikas pulveri, sāli un piparus.
4. Vistu spārniņus rūpīgi apviļā marinādē.
5. Vistu spārniņus vienā kārtā liek uz cepamplātes.
6. Cep uzkarsētā krāsnī 10 minūtes, apgriež otrādi un cep vēl 10 minūtes, līdz gaļa kļuvuši zeltaina un kraukšķīga.
7. Pasniedz karstus ar salāta lapu.