Skaistajiem pieder pasaule

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No «Mis» arhīva

Pētījumi ir parādījuši, ka mēs automātiski piedēvējam tādas pozitīvās īpašības kā godīgums, gudrība, laipnība un talantīgums cilvēkiem, kuri labi izskatās, turklāt izdarām šo atzinumu neapzināti.

Toronto Universitātē tika analizēti 1976. gada Kanādas federālo vēlēšanu rezultāti, un izrādījās, ka pievilcīgākie kandidāti saņēma divarpus reižu vairāk balsu nekā mazāk pievilcīgie. Kā rādīja turpmākie pētījumi, 73% no balsotājiem stingri noliedza, ka viņu izvēli būtu ietekmējis kandidāta izskats, un tikai viens no astoņiem balsotājiem bija ar mieru atzīt, ka viņa balsojumu būtu varējis iespaidot kandidāta izskats. Tas nozīmē, ka viņi izdarīja izvēli zemapziņas līmenī, paši to neapzinoties.

Pievilcīgi cilvēki dabū labāku darbu, augstāku samaksu, tiem vairāk uzticas un ļauj pārkāpt noteikumus biežāk nekā viņu mazāk pievilcīgajiem kolēģiem. (To pierādīja arī Bils Klintons.)

To pašu saka arī Žermēns Grīrs: «Vīrietis dod priekšroku izskatam, nevis prātam, jo lielākā daļa vīriešu spēj redzēt labāk nekā domāt.»

Varbūt politiski korekti ir noliegt pievilcības iespaidu uz mūsu izvēli, bet, vai nu mums tas patīk, vai ne, acīmredzami pierādījumi turpina liecināt, ka tā ir taisnība un ka mūsu smadzenes ir ieprogrammētas reaģēt uz cita cilvēka fizisko izskatu. Labākais šajā situācijā ir tas, ka jūs varat kontrolēt daudzus sava izskata faktorus un, ja vēlaties, pārveidot savas īpatnības. Jūs varat izvēlēties padarīt sevi pievilcīgu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu